Redactia.ro
Home » Homepage » EXCLUSIV. Cursuri gratuite de limba engleză pentru copiii din medii defavorizate. Cum a luat naștere acest proiect special

EXCLUSIV. Cursuri gratuite de limba engleză pentru copiii din medii defavorizate. Cum a luat naștere acest proiect special

GALERIE FOTO (2)

Naradix.ro, platforma dezvoltată de organizația Narada, care face ca învățarea să fie interactivă pentru elevii claselor 0-8 şi care susține efortul de învățare al copiilor pentru recuperarea decalajelor de materie, aduce o noutate pentru elevii claselor din ciclul 0-8, din toată țara. Printr-un parteneriat încheiat cu Eucom, Naradix integrează și oferă cursuri și lecții interactive gratuite, precum și cultivarea abilităților viitorului prin conținut nou în limba engleză.

Elevii sunt așteptați pe platformă pentru a-și actualiza și reîmprospăta cunoștințele, pregătindu-se astfel pentru începutul unui nou an școlar. Legat de conținutul cursurilor, Manescu Veronica, trainer și evaluator română/engleză la Eucom Business Language, spune că elevii din ciclul primar vor găsi pe platforma Naradix.ro lecții atractive, variate, cu joculețe potrivite pentru vârsta lor, astfel încât învățarea să fie o adevărată plăcere. Pentru elevii de gimnaziu care își doresc să se pregătească pentru a obține certificate Cambridge, aceasta a pregătit exerciții de antrenament pe diferite niveluri de abilități, care să îi ajute să acceadă la facultăți inclusiv din străinătate, să comunice cât mai fluent sau să își echivaleze teste din sistemul educațional românesc. Proiectul este unul special, căci vine și în sprijinul copiilor din medii defavorizate, care vor să învețe limba engleză și nu au posibilitatea financiară.

Delia Dragomir, CEO & Co-Founder Eucom, interviu pentru Redacția.ro

Redacția: Ce v-a determinat să demarați acest proiect?

Delia Dragomir: Urmăresc de ceva vreme, de la distanță, activitatea organizaţiei Narada și am toată admirația pentru munca depusă de echipă. Noi, la Eucom, împărtășim aceleași valori – prin munca noastră ne dorim să influențăm pozitiv viața oamenilor. Prin cursurile noastre de limbi străine susținem o mulțime de persoane să se dezvolte profesional, să se simtă mai siguri pe ei atunci când vorbesc într-o altă limbă decât cea nativă, să prindă încredere în ei și în ceea ce le rezervă viitorul. Să țintească cu încredere cât mai sus, atât pe plan profesional cât și personal și să aibă încredere să își urmeze visurile, chiar dacă uneori acele visuri îi poartă pe meleaguri străine. De aceea ne bucurăm să ne continuăm misiunea de a aduce un plus de valoare în viața oamenilor contribuind la munca pe care Narada o face deja de ani de zile. Prin cursurile pe care le punem la dispoziție gratuit pe platforma NaradiX, oferim acces la educație tinerilor care au nevoie de asta. Sperăm ca  în acest fel, această contribuție să fie un pilon de sprijin pentru ei și să îi ajute să își urmeze cele mai îndrăznețe visuri.

R: Cum a decurs anul 2022 pentru compania dvs.?

D. D: 2022 este un an special pentru noi din mai multe puncte de vedere. În primul rând pentru că împlinim 20 de ani de activitate Eucom. Cea mai mare bucurie pentru mine și soțul meu este să vedem cât a crescut în acești ani compania și mai ales câte proiecte și colaborări frumoase am „adunat” de-a lungul timpului. Totul a pornit dintr-o joacă – soțul meu, Silviu, a urmat un curs de limba italiană care i-a lăsat un gust amar pentru că nu i-a îndeplinit așteptările și discutând despre asta am decis că noi putem face asta mai bine. Astfel, am pus bazele companiei în 2002, pentru a răspunde nevoilor și provocărilor companiilor aflate în plină expansiune și integrare în mediul de afaceri globalizat. Acum, Eucom este cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine pentru sectorul corporate din România. Anual, echipa Eucom livrează peste 1.000.000 ore de training si evaluari, având la nivelul anului 2021 peste 50.000 de participanți, precum și persoane care au fost evaluate, de la peste 90 de companii client din varii domenii de activitate.

În al doilea rând, 2022 a însemnat un an plin de proiecte speciale, cu care ne mândrim pentru că am reușit să susținem o mulțime de oameni prin activitatea noastră. Spre exemplu, am luat decizia de a sprijini refugiații ucraineni care în aceste momente au nevoie de suportul lumii. Anul acesta, pe parcursul a trei luni, centrul nostru de limbi străine a oferit cursuri gratuite de limba română și engleză pentru refugiații ucraineni de pe teritoriul României. Astfel, aceștia se vor putea integra mai ușor în locurile unde au fost nevoiți să se relocheze. Cursurile s-au desfășurat online, sub îndrumarea a doi traineri de origine ucraineană și s-au înscris peste 200 de persoane la cursuri, formându-se 5 grupe de limba română și 6 grupe de limba engleză. Cele 11 grupe formate au avut alocate un total de 220 de sesiuni, iar investiția companiei Eucom în acest proiect se ridică la suma de 20.000 Euro. Ne dorim să continuăm acest proiect și chiar suntem în căutare de parteneri pentru asta.

De asemenea, tot anul acesta am demarat colaborarea cu platforma Naradix, despre care am discutat în rândurile de mai sus. În plus, am sprijinit Duke of Edinburgh’s International Award, liderul mondial al programelor de dezvoltare personală pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani. Indiferent de mediul de provenienţă, contextul economic sau social al tânărului, programul îi imbunătăţeşte acestuia viaţa şi îi oferă şansa de excela şi de a fi recunoscut la nivel internaţional pentru asta. Ne-am decis să facem asta datorită misiunii nobile a acestui program. Considerăm că programul îmbunătăţeşte viața tinerilor, oferindu-le şansa de excela şi de a fi recunoscuți la nivel internaţional pentru asta. Și noi, prin cursurile noastre, ne dorim să aducem cursanților cunoştinţe noi, care să îi ajute în viitorul profesional şi personal. Astfel, valorile noastre se aliniază perfect și credem că împreună contribuim la construirea unui viitor mai bun pentru tinerii din România.

R: Ce alte proiecte pregătiți pentru finalul lui 2022?

D.D: Pentru că, după cum spuneam, anul acesta am împlinit 20 de ani de când activăm pe piață, este o perioadă în care analizăm direcția business-ului și țintim tot mai sus. Unul dintre obiectivele noastre este să ne extindem pe piața internațională și deja avem semnale bune în acest sens. De asemenea, vrem să ne continuăm misiunea de a susține 1.000.000 de oameni să avanseze în carieră și de a le crea o experință plăcută de învățare.

În ceea ce privește colaborarea Eucom cu platforma creată de Narada, Adelina Panaite, Project Manager NaradiX.ro, ne-a declarat că: „Atunci când am proiectat NaradiX, cu direcția de a contribui la formarea copiilor viitorului, limba engleză a apărut ca o necesitate imediată și o dorință venită chiar din partea copiilor deja entuziasmați de platformă. În întâmpinarea nevoii noastre au venit prietenii de la Eucom care și-au asumat crearea cursurilor de limba engleză pe NaradiX. Inițiativa lor nu a făcut decât să ne bucure pe noi, cei care muncim zilnic pentru asta, și mai ales să bucure cei peste 24.000 de elevi prezenți pe NaradiX care găsesc acum în platformă un sprijin și mai consistent pentru dezvoltarea lor. Într-un secol al descentralizării și democratizarii accesului la informație și educație, Narada a ales să ofere copiilor, prin această platformă, un univers în care învățarea e fun, interactivă și centrată pe nevoile lor. Iar acum face asta și pentru limba engleză.” 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro