Redactia.ro
Home » Știri » Excursie pe munte pentru doi tineri. Cei doi au căzut în gol 600 de metri

Excursie pe munte pentru doi tineri. Cei doi au căzut în gol 600 de metri

Tragedie la Bâlea Lac. Un salvamontist a murit în urma unei avalanșe de mari dimensiuni

O veste teribilă a venit din Italia, zguduind lumea sporturilor de iarnă. Jean Daniel Pession, un sportiv italian de 28 de ani, membru al echipei de Cupă Mondială specializat în schi viteză, și-a pierdut viața alături de prietena sa, Elisa Arlian, în vârstă de 26 de ani, într-un tragic accident pe munte. Cei doi au căzut în gol 600 de metri de pe muntele Zerbion, situat în regiunea Valle d’Aosta. Incidentul șocant vine la doar trei săptămâni după ce un pugilist britanic a decedat în ring la debutul său la profesioniști.

Jean Daniel Pession și Elisa Arlian, victime ale unei expediții montane

Conform Corriere dello Sport, tragedia s-a produs în timp ce cei doi încercau să ajungă în vârful muntelui Zerbion, în apropierea localității Champoluc. Jean Daniel Pession și Elisa Arlian, care era instructor de schi și profesoară, au plecat de dimineață pentru a începe ascensiunea, însă nu s-au mai întors. Familiile lor, îngrijorate de lipsa de comunicare, au alertat serviciile de salvare montană.

Federația Italiană de Sporturi de Iarnă a confirmat tragicul incident printr-un comunicat oficial: „Într-un tragic accident de munte, deasupra localității Champoluc, Jean Daniel Pession, membru al echipei de Cupa Mondială, și-a pierdut viața. Împreună cu el a decedat și prietena sa.” Aceste cuvinte au adus un val de tristețe în rândul comunității sportive și a fanilor din întreaga lume.

Căutările dificile și descoperirea tragică

Căutările au fost îngreunate de lipsa indicilor clare cu privire la locul exact al accidentului. Echipele de salvare au utilizat elicoptere pentru a încerca să localizeze cuplul, iar procesul a durat mai multe ore din cauza terenului dificil și a lipsei semnalului de la telefoanele mobile în anumite zone. În cele din urmă, Jean Daniel Pession și Elisa Arlian au fost găsiți datorită semnalului de la telefoanele lor.

Din păcate, salvatorii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva pe cei doi. Ei au fost găsiți legați unul de altul cu o coardă, o practică obișnuită pentru alpiniști, indicând că încercau să urce împreună pe munte. Moartea lor a fost confirmată la fața locului, iar trupurile neînsuflețite au fost recuperate și transportate pentru investigații suplimentare.

Cariera sportivă a lui Jean Daniel Pession

Jean Daniel Pession era un sportiv talentat și respectat în lumea schiului de viteză. Cele mai bune rezultate ale sale au fost obținute în 2021, când s-a clasat pe locul 15 în ierarhia finală a Cupei Mondiale. La Campionatele Mondiale de la Vars din 2022, Pession a terminat pe locul 22, demonstrându-și abilitățile și determinarea pe pârtiile de schi.

Moartea sa prematură reprezintă o pierdere imensă pentru echipa de Cupă Mondială a Italiei și pentru întreaga comunitate sportivă. Jean Daniel Pession nu era doar un sportiv de excepție, ci și un model de dedicare și pasiune pentru sporturile de iarnă. Prietenii și colegii săi îl descriu ca fiind o persoană plină de viață, mereu dornică să își depășească limitele și să inspire pe alții.

Impactul tragediei și reacțiile din lumea sportivă

Tragedia care a lovit familia Pession și comunitatea sportivă din Italia a avut un impact profund. Mesaje de condoleanțe au sosit din partea colegilor de echipă, a fanilor și a oficialilor din sporturile de iarnă, toți exprimându-și tristețea și șocul față de pierderea lui Jean Daniel și a Elisei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: