Redactia.ro
Home » Știri » Expertul militar ucrainean Oleg Jdanov se îndoiește că România se va implica în Republica Moldova, în eventualitatea unei agresiuni ruse

Expertul militar ucrainean Oleg Jdanov se îndoiește că România se va implica în Republica Moldova, în eventualitatea unei agresiuni ruse

Oleg Jdanov, un expert militar ucrainean, spune că România nu va intra în conflict cu Federația Rusă. Motivul pentru care acest lucru nu se va întâmpla este tocmai acela că România este țară membră NATO. Organizația Tratatului Nord Atlantic se menține departe de războiul Rusiei cu Ucraina. „Pentru Putin, acesta ar fi un balsam pentru inimă.”, spune Oleg Jdanov.

„Ridicaţi nivelul acestui război la nivelul mondial sau cel puţin regional ar spune Putin”, consideră Jdanov.

„De aceea, România nu va interveni în acest conflict sub nicio formă”, a adăugat Jdanov.

Expertul a mai transmis că pune la îndoială apropierea actuală dintre România și Republica Moldova. Olag Jdanov a dat de înțeles că, după părerea lui, ar exista o poziție „pro-rusă” a preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Totodată, Oleg Jdanov a vorbit despre situaţia din armata Republicii Moldova. „Este într-o stare mai proastă decât era a noastră înainte de 2013. Armele sunt vechi sovietice, nu au modernizat nimic. Au trăit pe principiul: „De ce avem nevoie de o armată, tot nu va fi război”, a spus el.

Agenția ucraineană de presă UNIAN a transmis recent că Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, ar fi recunoscut că a trecut ceva timp de când sectorul de apărare ar beneficiat de atenția necesară. Așadar, țara a rămas fără protecție militară.

Ultimele informații despre război

Bruxelles-ul spune că statele UE nu sunt dispuse să plătească gazul rusesc în ruble. Termenul limită pentru următoarele plăți ar urma să fie 20 mai, au declarat înalți oficiali ai Uniunii Europene.
„Ceea ce știm, și există un consens în acest sens din partea tuturor statelor membre, este că niciunul nu este dispus să plătească” în ruble, a declarat oficialul în cadrul unui briefing de presă,. Acesta a adăugat că Comisia Europeană nu are o imagine de ansamblu asupra numărului de cumpărători care au deschis conturi pentru plata gazelor la Gazprombank.

Totodată, Ucraina afirmă că ofensiva rusă în estul țării ia amploare. Potrivit Statului Major General al armatei ucrainene, forțele armate ruse încearcă să înconjoare trupele ucrainene. În ultimele 24 de ore forțele ucrainene au respins șase atacuri în Donbas.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: