Redactia.ro
Home » Știri » Explicația din spatele fotografiei care a devenit virală pe Facebook

Explicația din spatele fotografiei care a devenit virală pe Facebook

GALERIE FOTO (4) Explicatia din spatele fotografiei care a devenit virală pe Facebook

Explicatia din spatele fotografiei care a devenit virală pe Facebook.

Fenomen deosebit de rar observat de o turistă pe Munții Ceahlău.

Explicatia din spatele fotografiei care a devenit virală pe Facebook

O poză fanstastică a rulat zilele acestea pe rețeaua de socializare Facebook, însă puțini și-au dat seama ce apare în această fotografie. Un fenomen deosebit de rar și-a făcut apariția la începutul lunii august, pe muntele Ceahlău.

O turistă ajunsă pe Munții Ceahlău, Lacrămioara Juncu, a postat o filmare incredibilă.

„Imaginile sunt publice din dorinta de a trai si altii o parte din bucuria pe care am simtit-o acolo sus. Acum doi ani, pe 5 august, am urcat pe Ceahlau dorind sa vad piramida, Nu a fost sa fie, conditiile meteo nu au fost prielnice. Nici nu urcasem decat pana la cabana meteo.

Efectul muntelui asupra mea a fost fantastic, astfel incat am revenit cat de des am putut nu a contat anotimpul si nici vremea.

Ceahlaul are frumusetea si maretia lui in fiecare clipa. Si, asa cum imi place sa spun, m-am indragostit de munte….de Ceahlau….

Si cred ca ceea ce mi s-a intamplat este rasplata lui pentru dragostea ce i-o port. Anul trecut, pe 6 august nu am surprins decat o vaga imagine a piramidei, tot de la cabana meteo. Anul acesta, desi ploua, am zis ca trebuie sa merg, a plouat toata noaptea, iar dimineata, ne intrebam daca sa mergem sau nu pana sus.

Am mers fara sperante, recunosc. Am urcat, am asteptat, am vrut sa renuntam, dar un strigat de bucurie a facut sa ne intoarcem in graba….iesise soarele dintr-un nor.  Am urcat din nou, asteptand…..speram sa vad piramida. Ceata, vantul norii de deasupra nu prevesteau nimic bun. Si totusi….a inceput sa se vada lumina curcubeului.

Citisem despre efectul Gloria, stiam ca e foarte rar si ca trebuie anumite conditii in ceea ce priveste umiditatea si marimea picaturilor norului de jos pe care este proiectata umbra. Si totusi…a aparut… Ce am simtit??

6 august 2019, Ceahlau, Vf. Toaca. Pentru a ma convinge ca e umbra mea, la un moment dat am salutat si…umbra mi-a "raspuns" . Unul dintre efectele Gloria, apare in varful piramidei

Publicată de Lacra Juncu pe Marţi, 6 august 2019

Doar o liniste imensa, un fel de implinire sufleteasca. Iubesc muntele si simt o legatura stransa cu acesta.”

Efectul Gloria

Fenomenul Gloria reprezintă umbra unor obiecte sau persoane care este proiectată pe un nor sau o zonă cu ceață. Umbra apare mărită și se poate viziona atunci când obiectul sau persoana se află între Soare și un nor.

Potrivit specialiștilor, fenomenul Gloria este un fenomen optic dificil, creat de refracția și dispersia luminii atunci când Soarele, care este situat în spatele unei persoane, îi proiectează umbra pe nor.

Umbra proiectată este situată mai jos decât poziția acestuia. De asemenea, umbra proiectată este mărită din cauza diferenței de înâlțime dintre poziția persoanei și cea a norului pe care este proiectată umbra acestuia.  Pentru a apărea fenomenul Gloria, este nevoie să se amestece mai multe condiții meteorologice.

Zeci de turiști urcă pe Munții Ceahlăului pentru a vedea acest fenomen, care apare destul de rar.

Citește și:Eclipsă totală de Soare. De unde pote fi văzut fenomenul spectaculos

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini