Redactia.ro
Home » Știri » Explozie în apropiere de Sulina, la o navă de marfă! Ar fi început să se scufunde. Oameni răniţi!

Explozie în apropiere de Sulina, la o navă de marfă! Ar fi început să se scufunde. Oameni răniţi!

Mai mulți marinari români aflați pe o navă sub pavilion olandez au fost răpiți de pirați în vestul Africii

Momente dramatice, pe Dunăre! O explozie s-a produs miercuri dimineață la o navă cargo aflată la 25 de mile în larg, între Sulina și Canalul Bîstroe.

Din primele informaţii, s-ar fi produs o explozie la sala motoarelor navei, după ce vasul s-a lovit de o mină și 12 persoane au fost evacuate.

Ar fi o navă sub pavilion Togo

Incidentul ar fi avut loc la 7-8 mile marine de gura de vărsare a canalului Sulina în mare și există riscul ca nava să se scufunde. 12 persoane au fost evacuate și se pare că este vorba și de răniți. Nava ar fi sub pavilion Togo.

Se pare că este vorba de o explozie la sala motoarelor a navei, după ce aceasta ar fi lovit o mină marină. În acea zonă, apa are adâncime foarte mare.

Ar fi început să se scufunde

Mihai Călin, șef mecanic de navă, spune că nava ar fi început să se scufunde.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au transmis că în data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF, de către o nava comercială prin care informează că a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.

La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o navă specializată SAR din cadrul ARSVOM. Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță în portul Sulina, la bordul navei ARSVOM.

S-a auzit cerând nava ajutor. Nava se afla la 16 mile marine de Sulina. Nu se știe dacă a lovit o mină sau a fost explozie în compartimentul mașinii.

A fost nava de salvare, a salvat echipajul. Unul dintre ei a avut un atac de panică. Nu am auzit să fie persoane rănite. Nava era ancorată și s-a produs explozia. Este o operațiune destul de grea”, a spus Mihai Călin, șef mecanic pe navă de pilotaj.

Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navală Română.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: