Redactia.ro
Home » Știri » Facebook și Twitter au închis mii de conturi. Decizia luata de giganții internetului

Facebook și Twitter au închis mii de conturi. Decizia luata de giganții internetului

Peste 3.500 de conturi Facebook și Twitter au fost suspendate din motive ce țin de dezinformarea în spațiul public. Decizia luată de către aceste companii vine că urmare a activităților neortodoxe în ceea ce privește dezinformarea utilizatorilor interesați de știri din zona politicului.

Atât Facebook cât și Twitter au reușit să anihileze în jur de 12 rețele de dezinformare și peste 3.500 de conturi care împrăștiau știri false. Din sursele agențiilor de presă din străinătate, aceste conturi aparțineau unor grupuri politice cu interese care nu făceau altceva decât să ofere în spațiul public știri false. În plus, aceste rețele și conturi aveau că targhet Statele Unite ale Americii, plus alte 15 tari, cu scopul de a influenta alegerile prezidențiale ce vor avea loc la începutul lui noiembrie în SUA. Rețelele de dezinformare aveau legături cu țări precum Arabia Saudită, thailanda, Cuba, Iran și Rusia, și grupurile associate guvernelor respective, potrivit presei de peste ocean.

Facebook, implicată în lupta împotriva dezinformării în mediul virtual

Potrivit lui Nathaniel Gleicher, directorul pentru politici de Securitate Cibernetică la Facebook, linia de demarcare dintre dezbaterile publice corecte și cele false a fost trasă de rețelele de dezinformare. “Campaniile înşelătoare de acest tip provoacă probleme complexe prin estomparea liniei de demarcaţie între o dezbatere publică sănătoasă şi manipulare”, a precizat acesta.

Facebook și Twitter au închis mii de conturi. Decizia luata de giganții internetului

Mai mult decât atât, Facebook a anunțat că a reușit să interzică o campanie de marketing din America, menită să influențeze conversațiile publice din jurul știrilor oferite de prestigioase trusturi de presa, cu ajutorul comentariilor de tip spam. Atât reprezentanții Facebook cât și Twitter au declarat printr-un comunicat că astfel de activități nu sunt permise în spațiul public și că, pe lângă suspendarea conturilor cu pricina, va avea loc și o investigație, care ar trebui să ii scoată la iveală pe cei răspunzători de răspândirea stirilor false.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: