Redactia.ro
Home » Homepage » Factură uriașă la energie electrică primită de o familie din Alba: “Când primești o factură de 27 808,13 lei, sâmbătă după-masa… “

Factură uriașă la energie electrică primită de o familie din Alba: “Când primești o factură de 27 808,13 lei, sâmbătă după-masa… “

GALERIE FOTO (2)

O familie din Alba a avut surpriza să primească o factură uriașă la energie electrică, în valoare de aproape 28.000 de lei. Oamenii au rămas uluiți când au văzut cât este facture și speră să fie o greșeală.

Cea mai mare factură la curent electric din România a fost primită de o familie din Alba, care s-a trezit peste noapte cu o sumă exorbitantă de plată la furnizorul său de energie.

Factură uriașă la energie electrică primită de o familie din Alba

O familie din în orașul Alba Iulia a avut parte de șoc total atunci când au primit, prin poștă, factura la energia electrică.

„Împreună. De peste 120 de ani…Și facturile cred ca tot de-atunci se adună. Care este reacția social acceptată când primești o factură de 27 808,13 lei, sâmbătă după-masa?”, a fost mesajul oamenilor din Alba Iulia, postat în mediul online, alături de factura în cauză.

Este vorba de o factură pentru perioada de 12 iulie – 10 august. Modul de calcul al consumului e citire index, potrivit documentului. Cu toate acestea, oamenii speră să fie vorba despre o eroare.
Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, a declarat, la Digi24, că respectivul consumator poate să facă o sesizare la ANRE pentru a se face verificări.

„Sunt absolut convins că este o greșeală de citire, de sistem al furnizorului sau al distribuitorului. E relativ ușor pentru companii să aibă un sistem pentru verificare. Trebuie să fie preocuparea fiecărui furnizor să fie atent la aceste detalii. Nu putem să îi obligăm să folosească aceste mijloace tehnice, dar e recomandat.

În 8 luni, am constatat că sunt clienți care sunt sensibili la factură și urmăresc atent ce este în spatele valorii și unii care ani de zile nu se uită pe factură, ci doar plătesc”, este răspunsul dat de vicepreședintele ANRE.

Reprezentantul ANRE a explicat, la Digi24, ce pot face consumatorii care ajung să se confrunte cu situații similar familiei din Alba și primesc facturi uriașe fără să aibă un astfel de consum.

Recomandarea noastră e să citească lunar contorul, să verifice că e facturată aceeași valoare pe care a comunicat-o prin telefon, sau să încheie o convenție de consum cu furnizorul.
ANRE nu poate să urmărească facturile lunare a 9 milioane de clienți, e imposibil”, este sfatul vicepreședintelui ANRE.

Răspunsul celor de la Electrica. Ce se întâmplă cu factura uriașă

Și cum era de așteptat, factura era doar o greșeală, iar familia din Alba s-a ales doar cu o sperietură uriașă și fără “obligații de plată”.
În urma mediatizării cazului, Electrica Furnizare a cercetat împrejurările și a comunicat, în cele din urmă, că factura a fost emisă eronat către client. Totodată, s-a luat decizia de a fi stornată.

„Factura este una cu caracter de regularizare, emisă în baza citirii efectuate de către operatorul de distribuție zonal.
Din cauza unei anomalii privind facturarea și în sistemul informatic, factura în cauză a fost transmisă automat, în mod eronat, către client.
Electrica Furnizare a luat decizia de a storna factura până la clarificarea modului de funcționare a întregului lanț de facturare, inclusiv a contorului de la locul de consum în cauză”, au comunicat reprezentanții companiei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: