Redactia.ro
Home » Știri » Facturile la gaze vor crește de la 1 aprilie 2023. Cu cât se vor majora

Facturile la gaze vor crește de la 1 aprilie 2023. Cu cât se vor majora

Trucuri care îți vor schimba viața! Doar așa reduci factura la energie

Vești proaste pentru români. Începând cu 1 aprilie, există posibilitatea să crească facturile la gaze și, de asemenea, nu se exclude o posibilă creștere a facturilor la energie electrică. Această creștere se datorează aprobării legii 357/2022, prin care tarifele de transport și distribuție a gazelor și energiei electrice au fost majorate conform Asociației pentru Energia Inteligentă. În cazul energiei electrice, deși tarifele de transport și distribuție cresc, scumpirea va fi compensată de stat, informează Asociația pentru Energia Inteligentă.

Facturile la gaze vor crește de la 1 aprilie 2023

Dumitru Chisăliţă, președintele Asociației Energia Inteligentă, a explicat motivul pentru care tarifele cresc prin legea 357/2022. Potrivit lui, articolul 14, alineatul 2 din această lege stabilește clar că, începând cu 1 aprilie 2023, toate costurile suportate de operatorii de transport în anii 2021 și 2022 vor fi incluse în tarife și vor fi recuperate prin majorarea acestora.

Conform Ordonanței de Urgență 33/2007 cu modificările ulterioare, ANRE este responsabilă de verificarea conformității tarifelor propuse de operatori cu metodologiile de stabilire a tarifelor și de aprobarea acestora numai în cazul în care respectă aceste metodologii.

Cu cât vor crește facturile la gaze din 1 aprilie 2023

„În ceea ce privește impactul acestor creșteri de tarif asupra costurilor consumatorului final se prezintă astfel: La energie electrică nu există un impact direct asupra consumatorului casnic sau non-casnic, creșterea tarifelor urmând a fi comensată de către stat. La gaze naturale, pentru consumatorul casnic va exista o creștere cu cca. 4-5% față de prețurile efectiv achitate în luna februarie 2023.

Pentru consumatorul non-casnic cu un consum sub 50.000 MWh/an va fi o creștere cu cca. 1-2% față de prețurile efectiv achitate în luna februarie 2023, iar pentru consumator non-casnic cu un consum peste 50.000 MWh/an va fi o creștere cu cca. 5-10% față de prețurile efectiv achitate în luna februarie 2023″, a explicat Dumitru Chisăliță.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: