Redactia.ro
Home » Știri » Facultate de doi ani în România! Ești angajat direct după absolvire, cu salarii de 4.000 de lei

Facultate de doi ani în România! Ești angajat direct după absolvire, cu salarii de 4.000 de lei

Facultate de doi ani în România! Ești angajat direct după absolvire, cu salarii de 4.000 de lei

În ultima vreme au avut loc o mulțime de schimbări în plan educațional și se pare că cea mai recentă vine în ajutorul tuturor. Revin în trend cursurile scurte din sistemul universitar, în contextul crizei de specialişti de pe piaţa muncii. Absolvenții sunt scoși direct după absolvire cu salarii de peste 4000 de lei.

Vești bune pentru români în plan educațional

Românii primesc vești bune și oportunități în plan educațional. Mai exact, este vorba despre revenirea pe piață a cursurilor de scurtă durată, care pregătesc oamenii pentru o meserie. Aflăm de la oficiali că este mai mult decât o postliceală, este vorba despre școlarizare cu durată de doi ani, la care ai nevoie de 60 de credite cumulate, precum și practică în fiecare domeniu.

„Reînfiinţăm ciclul scurt de admitere cu diplomă de Bacalaureat, companiile mari au solictat asta, în special IT, au nevoie nu de licență, dar au nevoie de un nivel intermediar de învățământ superior, este o tendința europeană și există facilități fiscale pentru operatorii economice pentru dual.”, a declarat Lidia Deacu, ministrul Educației.

Această decizie a fost luată în contextul lipsei de personal în anumite domenii cum ar fi științele exacte. Astfel, se pregătesc studii universitare pentru ingineri, bibliotecari, economişti sau informaticieni. Abandonul universitar a crescut semnificativ în ultimii ani, motiv pentru care statul mai oferă o șansă: tinerii pot continua cu studiile de licenţă standard şi după acest ciclu scurt, cu condiția de a obține examenul de admitere.

România luptă împotriva abandonului universitar

Potrivit autorităților, orice universitate poate organiza astfel de programe, excepție fiind doar facultățile de Medicină, Drept şi Arhitectură. Astfel, lucrurile se vor simplifica și tot mai mulți români vor fi dispuși să înceapă un asemenea curs, fiind vorba despre o perioadă scurtă de an.

Salariile sunt, de asemenea, foarte ofertante. De exemplu, un debutant în domeniul fotovolaticelor are un salariu de 4000 de lei, pentru că angajatorii vor să atragă forță de muncă proaspătă. Ca să reducă abandonul universitar, Ministerul Educaţiei a anunţat şi burse mai mari cu 33 la sută pentru cei care studiază ştiinţele exacte, totul pentru a-i determina pe români să fie mai interesați de acest domeniu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: