Redactia.ro
Home » Știri » Familia lui Alexei Navalnîi a suferit încă un ŞOC: când ar fi murit, de fapt, disidentul şi care ar fi cauza decesului

Familia lui Alexei Navalnîi a suferit încă un ŞOC: când ar fi murit, de fapt, disidentul şi care ar fi cauza decesului

Navalnîi i-a desenat soției sale o inimă, din boxa condamnaților

Mama lui Alexei Navalnîi a fost informată că opozantul rus a căzut victimă a unui „sindrom de moarte subită” și că trupul neînsuflețit nu va fi returnat familiei până la finalizarea anchetei.

„Când avocatul și mama lui Alexei au ajuns la colonia penală în această dimineață, li s-a spus că cauza morții lui Navalnîi a fost sindromul morții subite”, a scris pe X Ivan Zhdanov, care conduce Fundația Anticorupție a lui Navalnîi.

Navalnîi ar fi murit mai devreme

Opozantul Aleksei Navalnîi a murit probabil mult mai devreme decât a anunţat Serviciul Federal Penitenciar, susţine un deţinut al coloniei penitenciare IK-3 „Lupul Polar”, sub rezerva anonimatului.

Potrivit mărturiei deţinutului, „o agitaţie de neînţeles a început în colonie încă din seara zilei de 15 februarie”: verificarea de seară, care are loc între orele 20:00 şi 20:30, „a fost mult accelerată”.

Apoi, toată lumea a fost închisă în barăci, avertizată să nu facă nicio mişcare, iar securitatea a fost întărită.

Potrivit condamnatului, dimineaţa zilei de 16 februarie a început cu o percheziţie totală: personalul coloniei a confiscat mai multe telefoane mobile, cărţi, precum şi fierbătoare, care fuseseră trecute cu vederea anterior. Deţinuţii au tras concluzia, din ce vorbeau gardienii, că era aşteptată în colonie o inspecţie.

El a povestit că în colonia penitenciară s-a aflat despre decesul lui Aleksei Navalnîi în jurul orei 10.00 ( ora 08.00, ora Moscovei).

Ce este ”Sindromul morții subite”

”Sindromul morții subite” este un termen general pentru diverse sindroame cardiace care provoacă stop cardiac brusc și deces, relatează Corriere.

Moartea lui Navalnîi a primit o acoperire minimă în presa rusă de stat, în contrast cu furtuna de știri și comentarii care a cuprins rețelele de socializare. Televiziunile publice au dat puține știri și cu mare întârziere, fără să aprofundeze figura opozantului și motivele pentru care acesta se afla în închisoare.

Într-un caz, un politician cu tendințe liberale, președintele partidului Iabloko, Nikolai Rybakov, a încercat să spargă povestea în timpul unui interviu acordat televiziunii Ntv.

Pe rețelele de socializare din Rusia, însă, decesul lui Navalny a fost subiectul principal, în special pe platforma X și pe canalele Telegram, cu o avalanșă de comentarii și știri și despre mitingurile organizate în diferite orașe din Rusia pentru a-l comemora.

Potrivit informaţiilor oficiale, la 16 februarie, Aleksei Navalnîi s-a simţit rău după o plimbare şi şi-a pierdut cunoştinţa la scurt timp. „Măsurile de resuscitare” nu au dat rezultate pozitive, iar „medicii de urgenţă au declarat decesul”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: