Redactia.ro
Home » Homepage » Familiile tinerilor uciși pe trecerea de pietoni de la 2 Mai se revoltă. Vor să dea poliția în judecată

Familiile tinerilor uciși pe trecerea de pietoni de la 2 Mai se revoltă. Vor să dea poliția în judecată

Va rămâne sau nu după gratii, Vlad Pascu?!

Părinții celor doi studenți tragic uciși în accidentul de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, au exprimat revolta și refuzul față de încercarea familiei lui Pascu de a încerca o mediere financiară. Situația a stârnit indignarea familiilor afectate, care susțin că viața copiilor lor nu poate fi cumpărată cu bani.

Refuzul categoric oferit de părinți

Familia lui Vlad Pascu a propus o întâlnire de mediere care ar fi avut loc pe 30 ianuarie 2024, la ora 14:00. Această mediere presupunea o ofertă financiară pentru familiile victimelor, încercând, astfel, să diminueze posibila pedeapsă a lui Vlad Pascu în procesul pentru ucidere din culpă.

Cu toate acestea, părinții celor doi studenți, Roberta și Sebi, au respins categoric această propunere. Ei au declarat ferm că nu vor accepta niciodată să își vândă durerea și suferința pentru câțiva bani.

„Aşa ceva nu se va întâmpla niciodată. Eu nu cumpăr sufletul copilului meu pentru câţiva arginţi. Acest ajutor între ghilimele, financiar, vine mult prea târziu. Nu ne-a întrebat nimeni şi oricum nu aveam nevoie, ţin să subliniez, dar măcar ca gest omenesc să ne fi întrebat cineva când am avut copiii la capelă. Vor mediere, adică să mai scadă din sentinţă, să ce? Eu nu vând sufletul copilului meu pentru câţiva arginţi. Mare atenţie şi pentru domnii, doamnele din magistratură de la Mangalia. Să nu încerce să facă cineva ceva, vreo nefăcută. Sunt cu ochii pe ei. Poliţia Română, care a fost atunci de l-au dat deoparte să nu păţească Vlad Pascu ceva, poliţiştii de la Rutieră, eu îi voi chema în instanţă şi pe dumnealor. Sunt la fel de vinovaţi ca şi Vlad Pascu, doar că nu au fost fizic la volanul maşinii”, a declarat Cătălin Ştefan Dragomir, tatăl Robertei.

Părinții victimelor au respins orice idee de mediere financiară, subliniind că gestul ar fi inacceptabil. „Au vrut o mediere. Este normal în proces. Ei oferă o sumă de bani, dar noi deja am refuzat. Nu se va duce nimeni. 100% am refuzat. Nu există aşa ceva. Nu trebuie să ne plătească copiii. Noi vrem pedeapsa maximă pentru ei”, a explicat şi Valentin Olariu, tatăl lui Sebi.

Părinții celor doi tineri cer să se facă dreptate

Familiile victimelor au anunțat că vor da în judecată atât familia lui Vlad Pascu, care a inițiat propunerea de mediere, cât și poliția, considerând că aceștia din urmă au o responsabilitate în tragedia de la 2 Mai. „Sunt cu ochii pe ei. Poliția Română, care a fost atunci de l-au dat deoparte să nu pățească Vlad Pascu ceva, polițiștii de la Rutieră, eu îi voi chema în instanță și pe dumnealor. Sunt la fel de vinovați ca și Vlad Pascu, doar că nu au fost fizic la volanul mașinii”, a declarat Cătălin Ștefan Dragomir.

Vlad Pascu, acuzat de ucidere din culpă, a fost trimis în judecată și se află în continuare în arest preventiv. Procesul a adunat atenția publicului, iar familiile victimelor luptă pentru justiție și resping orice încercare de soluționare financiară a cazului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: