Redactia.ro
Home » Știri » Fântâna cu puteri miraculoase din România. Localnicii spun că vindecă orice boală

Fântâna cu puteri miraculoase din România. Localnicii spun că vindecă orice boală

Fântâna cu puteri miraculoase din România. Localnicii spun că vindecă orice boală

Există o fântână extrem de puternică la noi în țară, despre care localnicii spun că are puteri miraculoase. Se spune că este magică și reușește să vindece chiar și cele mai grave boli. Este veche, de peste 100 de ani și oameni din toate colțurile lumii au venit să o viziteze, ca să se mântuiască.

Fântâna Tămăduirii este chiar în România

În urmă cu peste 100 de ani, oameni din toată lumea veneau la Fântâna Tămăduirii din Smeeni. Se spune că acolo au loc minuni pentru persoanele care vin și cer ajutor. Mai exact, fântâna ar avea puteri magice și te-ar scăpa de orice boală. Oamenii dădeau averi ca să ajungă acolo, după ce presa de atunci scria despre acest loc magic.

Oamenii credeau că și nămolul are puteri, motiv pentru care se ungeau sau chiar dormeau în mocirlă, pentru a se asigura că beneficiază de toată puterea fântânii. Medicii și-au dat seama atunci că, din cauza faptului că toți pelerinii care veneau acolo erau bolnavi grav, putea izbucni o epidemie, motiv pentru care au determinat jurnaliștii să vorbească despre pericolul locului.

Care este legenda fântânii

Celebritatea acestei fântâni a pornit de la o legendă. Se spune că un tânăr orb, care mergea alături de tatăl său spre oraș, s-a oprit în acest loc pentru odihnă. S-a spălat pe față, a băut din apa fântânii și apoi, brusc, a început să vadă.

Nu se știe nici acum adevărul despre fântână, dar medicii spun că este și o parte de adevăr în toată povestea. Medicii spun că apa este mai rece decât altele, deosebit de curată, dar nu au fost descoperite acolo substanțe deosebite.

“În urma analizelor, nu s-au descoperit substanțe deosebite în apă, dar cert este că era curată şi mai rece decât cea obișnuită, pentru că provenea dintr-un izvor subteran al râului Călmăţui. Nu este exclus însă ca unele vindecări ale unor boli mai puţin grave să fi fost rodul autosugestiei”, a declarat medicul Mariana Barna, fost director al Spitalului din Smeeni, potrivit playtech.ro.

Fântâna încă este celebră și vizitată de mulți oameni. Majoritatea, însă, vin acolo doar de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Autoritățile locale vor să transforme chiliile abandonate în cămine pentru bătrâni sau cazare pentru turiști, pentru a face zona mai cunoscută.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: