Redactia.ro
Home » Știri » Fără petreceri private de Revelion. Premierul Orban a anunțat ce vor avea voie să facă românii

Fără petreceri private de Revelion. Premierul Orban a anunțat ce vor avea voie să facă românii

Ludovic Orban a transmis un mesaj clar în legătură cu petrecerile de Revelion. Evenimentele private prezintă un risc uriaș de transmitere a virusului COVID-19. 

 

Ce vor putea face românii de Revelion

 

Orban a precizat că românii care vin în țară de Crăciun vor intra în carantină dacă se întorc din alte țări cu un indice de infectare mai mare decât cel înregistrat în România. „Avem reglementări foarte clare: unde indicele de răspândire a virusului este mai mare decât în România, pentru oricine din ţara respectivă se impune carantina de 14 zile, într-un spaţiu instituţionalizat sau într-un alt spaţiu deţinut de persoana care vine”, a ținut să adauge premierul.

Ludovic Orban a transmis și un mesaj celor care vor să petreacă în noaptea de Revelion.

„Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunţile, botezurile şi alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private. Să nu mai participe, putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau putem să ne distrăm într-un mod care să nu ne pună în pericol sănătatea. Rugămintea mea pentru cei care participă la astfel de petreceri este să amâne astfel de petreceri, pentru că nu se întâmplă nimic”, a fost mesajul transmis de premier duminică.

Premierul a vrut să sublinieze importanța respectării măsurilor în această perioadă.

 

Starea de alertă va fi prelungită

 

Mai mult, Orban a subliniat că Executivul va prelungi starea de alertă printr-o Hotărâre de Guvern care va fi adoptată la jumătatea lunii noiembrie. Premierul a lăsat să se înțeleagă că nu vor fi permise petreceri de niciun fel de Revelion.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.324 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: