Redactia.ro
Home » Știri » Femeia de serviciu din Timișoara cu master în Robotică. Cine este Viorica Pașcalău

Femeia de serviciu din Timișoara cu master în Robotică. Cine este Viorica Pașcalău

Femeia de serviciu din Timișoara care are master în Robotică. Cine este Viorica Pașcalău

Femeia de serviciu din Timișoara care are master în Robotică. Iată cine este Viorica Pașcalău și care este povestea ei de viață, cum a decis să se apuce de studii și ce note a obținut atât la licență, cât și la master. Ce spun cei care o cunosc și care s-au declarat de-a dreptul încântați de ea și de performanța ei.

Femeia de serviciu din Timișoara cu master în Robotică. Cine este Viorica Pașcalău

O femeie de serviciu, care și-a luat diploma de master în Robotică. Iată o frază pe care nu o auzi des, în general, nu doar în România. Viorica Pașcalău provine din Timișoara de fel. În timp ce lucra ca femeie de serviciu, meserie pe care a practicat-o dintotdeauna, s-a apucat și de studii. Din pasiune, din curiozitate. Plus că s-a priceput mai mereu la Matematică și la Fizică, pe când a fost elevă.

Deși nici vârsta nu o prea o mai ajută, fiind trecută de prima tinerețe și nemaiavând avântul de altădată, „doamna Viorica”, cum o cunosc toți, s-a înscris la Facultatea de Mecanică de la Politehnica din Timișoara. În paralel, ea muncea ca femeie de serviciu la Facultatea de Muzică.

„Dacă pleca două ore la un curs sau la un examen, recupera după program. Uneori, se întâmpla să vină şi sâmbăta la lucru, pentru ca să recupereze orele pierdute la cursuri”, a declarat Steliana Prelipcianu, superiorul Vioricăi, potrivit banatulazi.ro.

Practic, după ce termina de dat cu mătura pe scările sediului și după ce le spăla, ea mergea acasă și studia.  Anii au trecut, iar Viorica a avut rezultate ca studentă, iar când și-a dat licența, a luat o notă chiar bună.

„M-am hotărât relativ târziu în legătură cu tema lucrării de licenţă. Ceilalţi colegi îşi aleseseră deja profesorul şi, automat, tema de licenţă. Eu am fost repartizată la cine a mai rămas. Aşa m-am ales cu tema lucrării mele. La început, am fost doi în echipă. Aşa ne repartizase profesorul, câte doi, la aceeaşi temă. Am luat opt, pentru că mă încurcasem la o întrebare adresată în timpul susţinerii. Am fost, însă, mulţumită”, a mărturisit Viorica, potrivit sursei menționate anterior.

Și uite-așa, în urmă cu șapte ani, ea și-a obținut diploma de master în „Sisteme Robotice cu Inteligență Artificială”.

„Am luat şase. Pentru că nu mă comparam cu restul. Ei lucrau în domeniu şi au adus lucrări pe care au putut să le aplice mult mai bine. Eu aveam la dispoziţie numai laboratoarele de la facultate”, a explicat ea.

„Mie nu mi-a venit să cred că chiar avem o femeie de serviciu cu facultatea de mecanică şi master. Am văzut un articol şi m-am dus să întreb la poartă. Nici nu ştiu ce să spun, o cunosc pe doamna Viorica şi este de treabă, dar nu mi-am imaginat că are şi master în robotică”, a declarat Silviana Cârdu, profesor de pian la Facultatea de Muzică, conform unui articol de pe banatulazi.ro.

Femeia de serviciu din Timișoara care are master în Robotică. Cine este Viorica Pașcalău
Foto: preluare Cancan
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: