Redactia.ro
Home » Stil de viață » Femeile obeze pot transmite boli de inimă copiilor. Medicii trag un semnal de alarmă

Femeile obeze pot transmite boli de inimă copiilor. Medicii trag un semnal de alarmă

Universitatea din Colorado a publicat date îngrijorătoare despre femeile obeze care sunt însărcinate. Potrivit specialiștilor, acestea le pot transmite boli de inimiă celor mici!

Femeile obeze pot transmite boli de inimă copiilor

 „The Journal of Physiology” este revista în care a fost publicat studiu. Acesta arată că inima este „programată” de nutrienții pe care omul îi primește în viața fetală. 

Practic, asta înseamnă că modificările în expresia genelor afectează modul în care inima metabolizează în mod normal carbohidrații și grăsimile. Ele schimbă preferințele inimii pentru nutrienți și le direcționează către grăsimi. 

Drept urmare, inimile fetușilor femeilor obeze cântăreau mai mult. Acest lucru afectează cât de eficient inima se contractă și pompează sânge în jurul corpului.

Cercetările care arată că femeile obeze pot transmite boli de inimă celor mici au fost făcute pe rozătoare

Cercetările Universității Colorado au avut loc pe rozătoare. Puii de șoarece au fost studiați în uter, precum și după naștere la 3, 6, 9 și 24 de luni, folosindu-se tehnici imagistice, inclusiv ecocardiografie și tomografie cu emisie de pozitroni. 

Femeile obeze sau supraponderale sunt predispuse la fracturi

O nouă cercetare prezentată la Congresul European pentru Obezitate de la Maastricht, susținut în Țările de Jos, a constatat că femeile cu obezitate și supraponderalitate, în special femeile cu circumferință mare a taliei, sunt mai susceptibile la fracturi decât cele cu o greutate normală.

La bărbați, totuși, greutatea inferioară, nu supraponderală, este asociată cu un risc mai mare de oase rupte.

S-a considerat de multă vreme că obezitatea ajută la protejarea împotriva fracturilor. Acest lucru se datorează faptului că greutatea corporală, ajută la creșterea densității minerale osoase, un determinant important al rezistenței acestora.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: