Redactia.ro
Home » Știri » Fenomen extrem în Constanța. Grindină de un metru și inundații în mai multe localități

Fenomen extrem în Constanța. Grindină de un metru și inundații în mai multe localități

O viitură puternică a făcut prăpăd totul astăzi de dimineață în Constanța. În mai multe localități din Constanța grindina a ajuns chiar și la un metru înălțime. 

 

 

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu

 

 

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu luni dimineață pentru mai multe localități din județele Tulcea și Constanța. Alerta a vizat zonele: Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Târgușor, Fântânele, Topolog, Cerna, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Peceneaga, Dorobanțu.

Codul portocaliu a fost emis la opt dimineața, iar 20 de minute mai târziu a început urgia în Constanța.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod galben de inundații, după ce efectul ploilor puternice s-a resimțit în mai multe zone.

O vijelie, însoțită de ploaie torențială și grindină, a condus la formarea unei viituri, care a provocat distrugeri în localitatea Palazu Mic. Vântul puternic a întors și un Tir. Ca urmare a acestui incident, s-a rupt principala legătură pe șosea dintre Constanța și Tulcea, potrivit Știrile PRO TV.

Locuințele mai multor localnici au fost afectate de viitură și au cerut ajutorul autorităților. Viitura puternică a blocat accesul în altă gospodărie, mai mulți adulți și copii fiind prinși în casă. Mai multe mașini aflate în stradă au fost purtate de viitor, iar pompierii au intervenit de urgență pentru a acorda primul ajutor oamenilor implicați.

 

 

Grindina de un metru

 

Cantități mari de grindină s-au acumulat pe sol, iar în unele zona gheața a ajuns să fie chiar și de un metru blocând accesul în mai multe locuințe.  Grindina de mari dimensiuni a provocat pagube și în nordul litoralului, la Năvodari. Autoritățile nu au realizat  un bilanț al pagubelor, însă, potrivit evenimentelor, au fost afectate hectare de terenuri agricole și zeci de locuințe au fost afectate de inundații. În Palazu Mic, în apropiere de orașul Constanța, vântul a smuls și mai multe acoperișuri. Bucățile de gheață au rupt și distrus fațadele unor blocuri din Mamaia Nord și Năvodari.

 

 

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: