Redactia.ro
Home » Știri » Fenomen miraculos la o biserică din Târgoviște. Ce s-a întamplat cu icoana Sfintei Parascheva

Fenomen miraculos la o biserică din Târgoviște. Ce s-a întamplat cu icoana Sfintei Parascheva

Fenomen miraculos la o biserică din Târgoviște. Ce s-a întamplat cu icoana Sfintei Parascheva. Sursă foto: Observator News

Recent, Biserica Adormirii Maicii Domnului din Târgoviște a devenit centrul atenției pentru credincioși și curioși deopotrivă, datorită unui fenomen considerat de mulți miraculos: o icoană a Sfintei Parascheva a început să plângă cu lacrimi de mir. Acest eveniment neobișnuit a atras numeroși oameni dornici să fie martorii unui posibil semn divin.

Fenomenul a fost observat pentru prima dată de o femeie venită să se roage pentru succesul unei intervenții chirurgicale dificile. Aceasta a remarcat, în jurul orei 14:30, că pe chipul Sfintei Parascheva din icoană au apărut lacrimi de mir. Vestea s-a răspândit rapid în comunitatea locală, atrăgând atât credincioși devotați, cât și persoane curioase să vadă această manifestare inexplicabilă.

Parohul bisericii, Ion Popa, a descris acest eveniment ca pe un semn divin.

„Este o minune a lui Dumnezeu și minunile nu se fac gratuit. Dumnezeu transmite un mesaj”, a declarat preotul, care slujește în această biserică de peste două decenii. El a explicat că Sfânta Parascheva are o legătură specială cu această biserică, deoarece legenda spune că moaștele ei ar fi fost păstrate aici în trecut.

Nu este prima dată când icoana lăcrimează. Parohul a menționat că în trecut, în momente de încercare, icoana a plâns de asemenea, subliniind că astfel de evenimente nu sunt întâmplătoare. „A mai plâns atunci când am trecut prin situații grele, și de data asta avem o situație grea, avem un șantier aici”, a adăugat el, sugerând că situația actuală a bisericii, aflată în mijlocul unui șantier, ar putea fi legată de această minune.

De când fenomenul a fost observat, biserica a fost vizitată de un număr mare de persoane. Credincioșii vin să se roage și să fotografieze icoana, sperând să capteze un moment al acestei manifestări miraculoase. Unii dintre ei consideră plânsul icoanei ca pe un semn divin și o chemare la rugăciune.

De-a lungul timpului, plânsul icoanelor a fost un subiect de controversă și investigații

În unele cazuri, au fost descoperite fraude, în timp ce în altele nu s-a găsit nicio sursă artificială pentru lacrimi. Explicațiile științifice, cum ar fi condensul datorat diferenței de temperatură, nu au reușit să clarifice pe deplin aceste fenomene.

Pentru credincioșii din Târgoviște, plânsul icoanei Sfintei Parascheva este văzut ca un semn divin și o chemare la rugăciune. În tradiția ortodoxă, astfel de fenomene sunt interpretate ca mesaje de la divinitate, menite să întărească credința și să îndemne la reflecție spirituală.

Fenomenul icoanei plângătoare din Târgoviște a reușit să aducă împreună comunitatea locală într-un moment de profundă devoțiune și introspecție spirituală. Indiferent de explicațiile științifice sau de controversa care ar putea înconjura acest eveniment, pentru credincioși, importanța spirituală și emoțională rămâne neștirbită. Plânsul icoanei Sfintei Parascheva va rămâne în memoria colectivă ca un moment de revelație divină și de întărire a credinței.

Biserica Adormirii Maicii Domnului din Târgoviște continuă să fie un loc de pelerinaj și rugăciune, unde credincioșii vin în căutarea liniștii sufletești și a reconectării cu divinul. Mesajul transmis de acest fenomen rămâne unul de speranță și credință neclintită în puterea miracolelor și a credinței.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: