Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Fenomen neobișnuit în România! A plouat cu gheață albastră

Fenomen neobișnuit în România! A plouat cu gheață albastră

Fenomen neobișnuit în România. A plouat cu gheață albastră, iar cetățenilor din Târgu Frumos, județul Iași, nu le-a venit să creadă. În anumite gospodării, gheața a cântărit chiar și un kilogram, găurind acoperișul casei. Oamenii s-au îngrozit!

A plouat cu gheață albastră!

Zilele trecute s-a înregistrat un fenomen neobișnuit într-o localitate din România. Cetățenii din Târgu Frumos s-au trezit că plouă cu… gheață albastră! Din cer au început să cadă bulgări de gheață albastră de mărimi diferite. Profesorul Silviu Gurlui de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași a reușit să intre în posesia unui astfel de bulgăre și să-l studieze.

Cel pe care l-a avut cântărea în jur de un kilogram: ”S-a intimplat la Tirgu Frumos. La ora 14. Un zgomot puternic a zdruncinat solul iar acoperisul a fost strapuns. La nici 7 metri de acest om, un corp de peste 20 cm si greutate mare strapunge acoperisul ranforsat. S-a rupt in bucati la contactul cu solul afinat. Una din bucati v-o prezint alaturat. Am recuperat-o. De departe este una din cele mai mari bucati de gheata ce cade din atmosfera pe sol. De departe este una din ciudatenii atit marimea dar mai ales culoarea. Una din cele mai mari bucati de grindina cazuta pe Pamint, una s-a inregistrat in 2010 in SUA, avea 20 cm si 500 g.

Concluziile specialistului despre gheața albastră

„Fragmentul de gheata „albastra” recuperat are 400 g si 10 cm. La strapungere acoperisului, dimensiunea si greutatea erau cu mult mai mari. Proprietarul afirma ca pe acel interval de timp nu s-a auzit nici un avion. Nici un alt zgomot suspect care sa preceada socul caderii acestui corp de gheata. Teorii vor fi multe. Vom analiza cu mare atentie compozitia chimica. Bucata de gheata putea sa raneasca grav oamenii daca ii lovea direct. Bucata de gheata a fost mentinuta tot timpul la temperstura joasa si am transportat-o in siguranta la Iasi. Voi reveni cu date noi”, a scris profesorul pe Facebook.

Publicată de Silviu Gurlui pe Marţi, 19 noiembrie 2019

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini