Redactia.ro
Home » Știri » Fericire pe capul angajaţilor de la Metrorex. salariul mediu net de la metrou, la cote ridicate!

Fericire pe capul angajaţilor de la Metrorex. salariul mediu net de la metrou, la cote ridicate!

metrou

Este motiv de fericire pentru angajaţii de la metrou. Leafa lor va creşte cu 13% , astfel că salariul mediu net va depăși suma de 7.400 de lei.

Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, a declarat că noul Contract Colectiv de Muncă a fost deja înregistrat la ITM.

Ce alte benficii vor avea angajaţii Metrorex?

Se pare că, din noiembrie, un angajat Metrorex va câştiga un salariu mediu net de aproape 7.500 de lei.

„Au avut loc 26 de runde de negocieri pe tema noului Contract Colectiv de Muncă, și s-a ajuns la un consens, prin care și conducerea executivă și structura sindicală au căzut de acord asupra condițiilor pentru anul următor”, a declarat, pentru gandul.ro, Mihai Barbu, președinte CA Metrorex, care a mai precizat că a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă noul Contract Colectiv de Muncă de la Metrorex.

Personalul Metrorex va primi şi bani de concediu, precum şi bonuri de masă.

„Bineînțeles, s-au discutat foarte multe lucruri. Contractul Colectiv de Muncă nu conține doar majorarea salarială, ci și alte lucruri care trebuie reglate între administrație și structura salarială, cum ar fi banii pentru concedii sau bonurile de masă. Procentual, salariul crește cu 13%, începând cu 1 noiembrie”, a mai declarat Mihai Barbu.

Ameninţau cu greva

Acum, salariul mediu brut la Metrorex este de 11.330 de lei, iar net (în mână), este de 6.628 de lei. De la 1 noiembrie, după creșterea de 13%, salariul mediu brut va fi de 12.803 lei, iar net de 7.490 de lei.

Mihai Barbu spunea încă din iunie că șefii companiei Metrorex erau în discuții permanente cu sindicaliștii care amenințau cu grevă în subteran.

În ceea ce priveşte dezvoltarea reţelei din subteran, primul utilaj destinat să excaveze tunelurile lotului 1 al Magistralei 6 de metrou a sosit în România. Primul TBM (Tunnel Boring Machine) a ajuns în portul românesc la începutul lunii septembrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: