Redactia.ro
Home » Monden » Fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu, în război cu soția regretatului actor: «Cum să-mi spună să nu vin la înmomântare?!»

Fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu, în război cu soția regretatului actor: «Cum să-mi spună să nu vin la înmomântare?!»

constantin codrescu

Actorul Constantin Codrescu s-a stins din viață în urmă cu doar câteva zile, la venerabila vârstă de 91 de ani. Cei dragi l-au condus pe ultimul drum marți, pe 15 noiembrie, iar mesajul ficei sale adoptive a fost unul cu adevărat sfâșietor.

Fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu nu știa chinurile prin care trecea actorul

Constantin Codrescu a fost înmormântat la cimitirul de lângă biserica din Ghermănești, cu onoruri militare. Fiica adoptivă a acestuia, Anca, a distribuit un mesaj emoționant la scurt timp după ce părintele său a fost înmormântat. „Te-am rugat tată să nu mă lași și… M-ai lasat singură”, a fost mesajul cutremurător al Ancăi.

Anca a revenit în România special pentru această ocazie deosebit de tristă pentru ea. Femeia locuiește de o bună perioadă de timp în Madrid, Spania. Fiica adoptivă a actorului a dezvăluit că nimeni nu i-a spus despre problemele de sănătate cu care se confrunta tatăl ei. Altfel, ar fi făcut un efort și ar fi sosit mai devreme în țară pentru a-i fi alături. De fiecare dată când conversa cu regretatul actor la telefon, el încerca să o menajeze și îi spunea că se simțea bine, deși era puțin slăbit.

„Nu mi-au spus nici că a tras să moară, nici că își trăia ultimele momente pentru că atunci aș fi făcut repede un efort să vin în țară și îi strâng și eu mâna pentru ultima dată. Nimic, pur și simplu mi-au dat direct vestea asta.

Soția tatălui meu mi-a spus să nu vin la înmormântare pentru că nu se întâmplă nimic dacă nu vin. Cum să îmi spună să nu merg la tatăl meu la înmormântare”, a povestit Anca, vizibil îndurerată, conform Wowbiz.ro. 

Cariera și premiile lui Constantin Codrescu

Actorul a absolvit Institutul de Teatru din Bucureşti în 1951, remarcându-se încă de atunci ca unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale. Activitatea profesională i-a fost recunoscută de către autorități, iar anul acesta, de Ziua Culturii Naționale, Constantin Codrescu a fost decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler.

Constantin Codrescu a avut șansa de a-i învăța și pe cei mai tineri despre arta cinematografică. Astfel, el a fost profesor la IATC București și la Institutul de Teatru din Târgu-Mureş (1976-1989), iar după 1989 a fost profesor la Facultatea de Teatru a Universităţii Ecologice (din 1996) şi la Facultatea de Teatru a Universităţii «Spiru Haret» (din 2003). După 1990 a fost şi director al Teatrului «Maria Filotti» din Brăila şi al Teatrului din Sfântu Gheorghe.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: