Redactia.ro
Home » Știri » Firmele austriece, boicotate de companiile din România: «Este momentul să întoarcem foaia!»

Firmele austriece, boicotate de companiile din România: «Este momentul să întoarcem foaia!»

GALERIE FOTO (2) companii austriece in Romania

Refuzul Austriei de a primi România în spațiul Schengen are un ecou răsunător. Reprezentanții statului român, patronii de firme, oamenii de rând, toți și-au exprimat nemulțumirea, iar unii dintre ei sunt pregătiți să facă pași concreți pentru a boicota firmele austriece care activează în România.

Compania Elit intenționează să întrerupă parteneriatul cu firmele austriece

Voicu Vișan, administratorul companiei Elit SRL Cugir, Alba, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, anunța cu puțin timp înainte ca Austria să voteze oficial împotriva intrării România în Schengen, că nu va mai prelungi contractele cu firmele cu acționariat austriac începând cu data de 1 ianuarie 2023. Decizia este una care are un caracter de protest împotriva hotărârii statului austriac de a bloca intrarea țării noastre în spațiul Schengen.

voicu vușcan
Voicu Vușcan, administratorul companiei Elit SRL Cugir, Alba

„Dacă se întâmplă ceea ce toată lumea prefigurează, după ziua de astăzi, nu îmi va fi dor de Viena, de ski în Austria, de OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski. Am fost buni 30 de ani să plătim dobânzi băncilor austriece, să le dăm pe nimic petrol, gaze și paduri, să cheltuim la Parndorf și ski în Austria. De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac. Poate aceasta palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească, și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea. În Schengen sau în afara lui, pentru majoritatea dintre noi nu contează prea mult, nu ne schimbă viața în niciun fel, dar dacă ne simțim mândri că suntem români, este momentul să întoarcem foaia, și să lovim fiecare dintre noi, cu armele pe care le avem”, scria acesta pe pagina personală de Facebook, cu puțin timp înainte ca Austria să blocheze intrarea României în spațiul Schengen.

Compania Elit are o cifră de afaceri impresionantă

Compania Elit este una dintre cele mai mari producătoare de mezeluri din țara noastră, având o cifră de afaceri impresionantă. Conform ministerului de Finanțe, compania a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 637,4 milioane lei (129,5 milioane euro) și are afaceri totale care se ridică la suma de 619 milioane lei, adică aproximativ 128 de milioane de euro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: