Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Cîmpeanu a anunțat noi schimbări în ceea ce privește reluarea cursurilor în format fizic. Școlile unde incidența este mai mică de 3 la mia de locuitori se deschid

Sorin Cîmpeanu a anunțat noi schimbări în ceea ce privește reluarea cursurilor în format fizic. Școlile unde incidența este mai mică de 3 la mia de locuitori se deschid

Elevii din învățământul preuniversitar au parte de noi schimbări în ceea ce privește prezența la orele de curs. După ce în urmă cu două săptămâni Ministerul Educației a decis ca activitatea educațională să fie reluată în format fizic în școlile unde rata de vaccinare a personalului este de minim 60%, acum a fost luată o nouă decizie în acest sens. Mai exact, în localitățile unde rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori, cursurile se vor relua fizic indiferent de rata de vaccinare.

Sorin Cîmpeanu a anunțat noi schimbări în ceea ce privește reluarea cursurilor în format fizic

În urmai ședinței de astăzi, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat o nouă modificare a ordinului comun privind scenariile de desfășurare a orelor în învățământul preuniversitar. Măsurile impuse de Guvern în urmă cu aproximativ o lună au avut un impact pozitiv asupra situației epidemiologice din țara noastră, așa că elevii se vor putea întoarce în băncile școlii.

După o vacanță de două săptămânii, școlile unde personalul era vaccinat în proporție de minim 60% și-au putut relua activitatea în mod fizic. Au fost impuse apoi testele rapide Antigen Sars Cov2, pe care elevii trebuie să le facă în prima și a patra zi a săptămânii. Astfel, situația infectărilor din instituțiile de învățământ va fi controlată, iar copii, profesorii și părinții vor fi protejați împotriva Coronavirusului.

Școlile unde incidența este mai mică de 3 la mia de locuitori se deschid

În localitățile unde rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori cursurile vor fi reluate de săptămâna viitoare, indiferent de rata de vaccinare a personalului.

„Este în curs de pregătire o Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care Ministerele Sănătății și Educației sunt abilitate să dea un ordin comun în sensul în care sunt deschise activitățile în grădinițe și școli în localitățile care sunt sub rata de infectare de trei la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu, joi seara, într-o conferință de presă.

Măsurile și restricțiile impuse de Guvern au fost benefice populației, deoarece în acest moment nu mai puțin de 18 județe din țara au rata de infectare sub 3 la mia de locuitori. În aceste condiții, un număr considerabil de școli se vor deschide, iar elevii vor putea să-și desfășoare activitatea în mod normal.

„Practic, mai bine de jumătate din teritoriul țării, rata de infectare este sub acest prag de trei la mie. De luni, în aceste localități, toți copiii din grădiniță și elevii vor putea merge cu prezența fizică fără a ne mai raporta la rata de vaccinare din unitățile de învățământ”, a mai adăugat ministrul educației.

Cum vor fi realizate testele antigen SarsCov 2 în rândul elevilor

În ceea ce privește testele antigen rapide, acestea vor putea fi efectuate atât de părinți, cât și de cadrele didactice, în funcție de decizia luată de fiecare instituție educațională. Copiii vor fi testați lunea și joia, iar în cazul în care se vor testa acasă aceștia vor trebui să prezinte rezultatul negativ la școală.

În cazul în care acestea vor fi efectuate de personalul școlii, atunci va fi necesar acordul părinților în acest sens.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: