Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu va pleca în Ucraina. Președintele Senatului plănuiește o vizită mai extinsă

Florin Cîțu va pleca în Ucraina. Președintele Senatului plănuiește o vizită mai extinsă

Florin Cîțu va pleca în Ucraina

Florin Cîțu va pleca în Ucraina. Președintele Senatului, Florin Cîțu, a fost invitat să facă o vizită oficială în Ucraina. Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk a fost cel care i-a oferit invitația acestuia.

Florin Cîțu va pleca în Ucraina. Președintele Senatului plănuiește o vizită mai extinsă

Președintele Senatului, Florin Cîțu va pleca în Kiev, Ucraina, miercurea viitoare. Fostul premier și fostul președinte al PNL este primul oficial român de rang înalt care va merge la Kiev. Cîțu va încerca să se întâlnească cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Conform unor surse din Senat, Florin Cîtu ar urma să meargă la într-o vizită mai extinsă.

Deocamdată, nu se știe cât timp va dura vizita șefului Senatului în Ucraina. Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk l-a invitat pe Florin Cîțu să viziteze Kievul. Președintele Senatului a fost cel care a avut inițiativa invitării președintelui Volodimir Zelenski în plenul Parlamentului României, unde oficialul ucrainean a susținut un discurs prin videoconferință.

Volodimir Zelenski, discurs în Plenul Parlamentului României

Pe 4 aprilie, președintele Zelenski s-a adresat Parlamentului României, dar momentul a fost precedat de o serie de neînțelegeri la nivel oficial. Ministerul de Externe nu a fost implicat în demers. Chiar de la început, sunetul i-a pus în încurcătură pe cei responsabili, iar după câteva minute, mesajul lui Zelenski a putut fi auzit. „În prezent pe teritoriul Ucrainei se decide soarta întregii Europe Centrale şi regiunii Mării Negre. De aceea, apărând libertatea Ucrainei, înseamnă să protejezi securitatea Europei. Au fost impuse sancţiuni împotriva Rusiei, dar războiul durează deja de 40 de zile. (…) Rusia trebuie să caute pace cu Ucraina şi cu toată lumea şi de aceea trebuie să fie privată de toate resursele, în primul rând financiare şi economice. Trebuie să închideţi porturile pentru navele ruseşti, opriţi tranzitul mărfurilor spre Rusia şi din Rusia. Nu importaţi resurse energetice din Rusia. Nu există alternativă, putem să vorbim despre mai multe programe: petrol în schimbul produselor alimentare, dar este nevoie de a impune alte sancţiuni”, a afirmat Zelenski, în discursul adresat prin videoconferinţă Parlamentului României.

Președintele Ucrain ei a declarat că România va participa la refacerea țării sale după războoi și a menționat că dorește un dialog pentru susținerea comunităților românești. „Sunt convins că România va susţine tot ce trebuie pentru impunerea dreptăţii. (…) Sunt convins că România şi firmele româneşti vor participa la programele pentru refacerea Ucrainei după război. Vom propune partenerilor noştri să preia refacerea unor regiuni care au fost distruse de Rusia. Potenţialul nostru, puterea noastră internă este mare, dar avem nevoie de ajutor pentru a reface viaţa în Ucraina,” a afirmat Zelenski, într-un discurs ţinut prin videoconferinţă în Parlamentul României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: