Redactia.ro
Home » Știri » „Formula secretă” care aduce venituri substanțiale. Cât ajunge să câștige un cerșetor român în Belgia

„Formula secretă” care aduce venituri substanțiale. Cât ajunge să câștige un cerșetor român în Belgia

Cât câștigă un cerșetor în Belgia. Sursă foto: Getty Images

Tot mai mulți români aleg să plece din România în căutarea unui trai mai bun, fie că optează pentru oportunități de muncă bine plătite sau pentru căile mai puțin ortodoxe, precum cerșitul. Belgia a devenit una dintre destinațiile preferate pentru românii în căutarea unui viitor mai prosper. Aici, nu doar salariile sunt mai mari, ci și cerșetorii se bucură de generozitatea localnicilor.

Câți bani câștigă un cerșetor în Belgia

Mâna întinsă pe străzile Belgiei poate aduce venituri substanțiale cerșetorilor, mai ales dacă știu să vândă o poveste captivantă. Un exemplu este Vasile, un român de 53 de ani din Slatina, care și-a găsit locul de trai în Belgia, dar a ajuns să-și câștige existența din cerșit. Deși își dorea inițial un loc de muncă stabil, Vasile a fost determinat să practice cerșetoria de un cunoscut, împotriva voinței sale inițiale.

„Și m-a adus la muncă. Ce muncă? Păi nu vezi? La cerșetorie! Acum nu mai sunt în slujba lui, am fugit. Pentru asta, că m-a adus aici, trebuia să-i dau 100 de euro. Dar când am văzut că trebuie să cerșesc am zis: Ce muncă e asta? și m-am dus la Poliție”, a povestit Vasile, potrivit jurnalul.ro.

Vasile a fost ademenit în Belgia sub promisiunea unui loc de muncă, însă a descoperit că realitatea era alta, era nevoit să cerșească pentru a supraviețui. Alegând să rămână pe străzile belgiene, Vasile s-a adaptat și și-a dezvoltat propriile strategii de cerșit, precum interpretarea la acordeon în locuri frecventate de turiști.

„Formula secretă” care aduce venituri substanțiale

În peisajul cerșetoriei belgiene, se distinge o „formula secretă” care aduce venituri substanțiale: o femeie însoțită de un copil. Această combinație deschide mai ușor inimile și buzunarele localnicilor și ale turiștilor, aducând venituri de peste 200 de euro pe zi. Colegii de breaslă confirmă eficiența acestei strategii, subliniind că chiar și cerșetorii fără copii pot câștiga până la 100 de euro pe zi.

„Tu, cu copilul, faci peste 200 aici. De euro! Pe zi! Pe bune, să mor! Ia încearcă! Faci peste două sute. Fără copil, până într-o sută. Tot e bine”, spune colega de breaslă a lui Vasile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: