Redactia.ro
Home » Știri » Forța Spațială SUA a confirmat presupusa ciocnire a meteroitului interstelar din 2014. Neptun suferă schimbări inexplicabile

Forța Spațială SUA a confirmat presupusa ciocnire a meteroitului interstelar din 2014. Neptun suferă schimbări inexplicabile

Un meteorit a călătorit destul de departe de casă pentru a vizita Pământul. Meteoritul s-ar fi prăbușit în largul coastei Papua Noua Guinee în 2014, conform CNN.

Primul meteorit interstelar care a lovit Pământul

Cercetătorii au descoperit primul meteorit interstelar cunoscut care a lovit vreodată Pământul, potrivit unui document publicat recent de Comandamentul Spațial al Statelor Unite. Un meteorit interstelar este o rocă spațială care provine dinafara sistemului nostru solar, un eveniment rar.
Acesta este cunoscut sub numele de CNEOS 2014-01-08 și s-a prăbușit de-a lungul coastei de nord-est a Papua Noua Guinee pe 8 ianuarie 2014.

Descoperirea a venit ca o surpriză pentru Amir Siraj, care a identificat obiectul ca fiind un meteorit interstelar într-un studiu din 2019 la care a fost coautor în timp ce era student la Universitatea Harvard.

Siraj a investigat „Oumuamua”, primul obiect interstelar cunoscut din sistemul nostru solar care a fost descoperit în 2017, împreună cu Abraham Loeb, profesor de științe la Universitatea Harvard.
Siraj a decis să parcurgă baza de date a Centrului de Studii pentru Obiecte Apropiate de Pământ al NASA pentru a găsi alte obiecte interstelare și a găsit ceea ce credea că este un meteorit interstelar în câteva zile.

Viteza, punct de referință în cercetare

Viteza mare a meteoritului este ceea ce i-a atras inițial atenția lui Siraj.
Meteoritul se deplasa cu o viteză mare, de aproximativ 28 de mile pe secundă (45 de kilometri pe secundă) în raport cu Pământul, care se deplasează cu aproximativ 18,6 mile pe secundă (30 de kilometri pe secundă) în jurul Soarelui. Deoarece cercetătorii au măsurat viteza cu care se deplasa meteoritul în timp ce se afla pe o planetă în mișcare, cei 45 de kilometri pe secundă nu reprezintă de fapt viteza cu care se deplasa.

Viteza heliocentrică este definită ca fiind viteza meteoritului în raport cu soarele, ceea ce reprezintă o modalitate mai precisă de a determina orbita unui obiect. Aceasta este calculată pe baza unghiului la care un meteorit lovește Pământul.

Planeta se deplasează într-o singură direcție în jurul Soarelui, astfel încât meteoritul ar fi putut lovi Pământul frontal, adică în direcția opusă celei în care se deplasează planeta, sau din spate, în aceeași direcție în care se deplasează Pământul.

Neptun schimbări inexplicabile

Deoarece meteoritul a lovit Pământul din spate, calculele lui Siraj au spus că meteoritul se deplasa de fapt cu aproximativ 37,3 mile pe secundă (60 de kilometri pe secundă) în raport cu Soarele.
El a cartografiat apoi traiectoria meteoritului și a constatat că acesta se afla pe o orbită nelegată, spre deosebire de orbita închisă a altor meteoriți. Acest lucru înseamnă că, în loc să se învârtă în jurul Soarelui, ca alți meteori, acesta venea din afara sistemului solar.

„Probabil că a fost produs de o altă stea, a fost dat afară din sistemul planetar al acelei stele și s-a întâmplat să ajungă în sistemul nostru solar și să se ciocnească cu Pământul”, a declarat Siraj.

Dr. Joel Mozer:„Cerul de noapte se schimbă sub ochii noștri”

„Dr. Joel Mozer, cercetătorul șef al Comandamentului pentru operațiuni spațiale, componenta de serviciu a Forțelor Spațiale ale Statelor Unite ale Americii din cadrul Comandamentului Spațial al SUA, a revizuit analiza datelor suplimentare de care dispune Departamentul Apărării în legătură cu această constatare. Dr. Mozer a confirmat că estimarea vitezei raportată către NASA este suficient de precisă pentru a indica o traiectorie interstelară”, a scris Shaw în scrisoare.
Siraj trecuse la alte cercetări și aproape că uitase de descoperirea sa, așa că documentul a venit ca un șoc.

„Am crezut că nu vom afla niciodată adevărata natură a acestui meteorit, că a fost blocat undeva în guvern după numeroasele noastre încercări, așa că, de fapt, să văd cu ochii mei acea scrisoare de la Departamentul Apărării a fost un moment cu adevărat incredibil”, a declarat Siraj.

De când a primit confirmarea, Siraj a declarat că echipa sa lucrează pentru a-și prezenta din nou descoperirile în vederea publicării într-o revistă științifică.
Siraj ar dori, de asemenea, să formeze o echipă pentru a încerca să recupereze o parte din meteoritul care a aterizat în Oceanul Pacific, dar a recunoscut că ar fi o posibilitate puțin probabilă din cauza dimensiunii uriașe a proiectului.

În cazul în care cercetătorii ar putea pune mâna pe „Sfântul Graal al obiectelor interstelare”, Siraj a declarat că acest lucru ar fi revoluționar din punct de vedere științific, ajutându-i pe oamenii de știință să descopere mai multe despre lumea de dincolo de sistemul nostru solar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: