Redactia.ro
Home » Sport » Fotbalul mondial deplânge pierderea unui gigant! Fostul jucător de la FC Barcelona a murit, după ce a făcut istorie

Fotbalul mondial deplânge pierderea unui gigant! Fostul jucător de la FC Barcelona a murit, după ce a făcut istorie

GALERIE FOTO (2)

Luni, 18 septembrie 2023, o veste tristă a zguduit lumea fotbalului mondial. Fostul mare jucător Marinho Peres a pierdut lupta cu viața la vârsta de 76 de ani, într-un spital din Sorocoba.

Marinho Peres, pe numele său real Mario Peres Ulibarri, s-a născut în orașul Sorocoba, statul Sao Paulo, și și-a lăsat amprenta asupra lumii fotbalului prin cariera sa impresionantă. Jucătorul brazilian a evoluat pe postul de fundaș central pentru mai multe echipe de prestigiu din lume.

A murit fotbalistul Marinho Peres

Problemele de sănătate ale lui Marinho Peres au început să se contureze cu aproximativ patru ani în urmă, când a suferit un accident vascular cerebral. Din acel moment, a fost o luptă constantă pentru viața lui, iar brazilianul a demonstrat o putere și rezistență remarcabile.

Cu toate acestea, în ultima lună a vieții sale, Marinho Peres fusese internat în spital pentru o infecție urinară care nu mai răspundea la tratamentul medical. În cele din urmă, în ultimele 8 zile de viață, Peres s-a aflat într-o comă profundă. Moartea sa a fost consecința unor complicații apărute în urma unei pneumonii severe, dar și a unor afecțiuni la rinichi și inimă.

Cariera unui fotbalist de excepție

Născut în orașul Sorocoba, statul Sao Paulo, Marinho Peres a devenit o figură iconică în fotbalul brazilian și internațional. Cariera sa de jucător s-a întins pe parcursul a mai multor ani și a fost marcată de succesuri remarcabile. A evoluat pe postul de fundaș central pentru mai multe echipe de top, inclusiv Sao Bento (1965-1967), Portuguesa (1967-1971), Santos (1972-1974), FC Barcelona (1974-1976), Internacional Porto Alegre (1976-1977), Galicia Salvador (1977-1980) și America Rio de Janeiro (1980-1981). De-a lungul carierei sale, a adunat 15 selecții și a reușit să înscrie un gol pentru naționala Braziliei.

Un moment de vârf în cariera lui Marinho Peres a fost când a avut onoarea de a fi căpitanul naționalei Braziliei la Campionatul Mondial de fotbal din 1974. A fost o ediție memorabilă, în care sud-americanii au ajuns în finala mică, dar au fost învinși de Polonia cu scorul de 0-1.

Cu toate acestea, selecționerul Mario Lobo Zagallo a avut încredere în abilitățile lui Peres, numindu-l căpitan al echipei. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda prezenței în lot a unor jucători de talie mondială precum Jairzinho, Rivelino, Valdomiro, Edu, Ze Maria, Dirceu, Caju, Ademir da Guia, Leivinha, Wilson Piazza sau Marco Antonio.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: