Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » FOTO 25.000 de sticle de vin au fost puse la păstrare pe fundul mării. Spania se măndrește cu cea mai mare cramă subacvatică

FOTO 25.000 de sticle de vin au fost puse la păstrare pe fundul mării. Spania se măndrește cu cea mai mare cramă subacvatică

Un proprietar de cramă din Nordul Spaniei a venit cu o idee inedită! Acesta speră să dea lovitura după ce a construit o cramă subacvatică pentru a pune la păstrare vinuri pe fundul mării.

El susține că s-a gândit la această metodă de păstrare a vinului după ce a observat cât de apreciate sunt în toată lumea, băuturile recuperate din mări, dar și oceane, mai ales după naufragii. Specialiștii în domeniu i-au dat dreptate:

„Există cuști care sunt adevărate crame subacvatică, unde sticlele de vin sunt lăsate la învechit, în mijlocul curenților și printre vietățile marine”, relatează „Pro TV”.

Borja Saracho proprietar cramă:

„Am văzut că la fiecare trei luni, când experții veneau la Plentzia, povestea se repeta. Toți preferau varianta care fusese scufundată. Așa că, pentru noi, a fost foarte curios când ne-au arătat că culoarea vinului s-a schimbat puțin, vinul roșu trece la o nuanță mai violetă, iar vinul alb căpăta o nuanță mai verzuie”, potrivit aceleași surse.

Crama subacvatică, un real succes

Omul de afaceri a început acest proiect în urmă cu 12 ani și susține că după cercetările făcute în toți acești ani a descoperit cât trebuie să stea sub apă fiecare tip de vin pe care îl produce la podgoriile sale.  Ca de exemplu, vinurile albe sunt ținute la învechit în mare aproximativ 6 luni, în timp ce vinurile roșii petrec pe fundul apei între 12 și 15 luni.

Borja Saracho proprietar cramă:

„Dar după sute sau chiar mii de analize, am observat o evoluție diferită a componentelor chimice. Din cauza factorilor diferiți care afectează evoluția vinului sub ocean, cum ar fi schimbarea de presiune, de temperatură, gravitația mai mică de sub apă, mișcarea constantă și schimbarea constantă a temperaturii, a trebuit să venim cu un sceneriu diferit și să lucrăm altfel cu acest vin”, conform aceleași surse.

Peste 25.000 de sticle de vin la păstrat pe fundul mării

În prezent în crama subacvatică sunt peste 25.000 de sticle de vin la păstrat, care sunt ținute la o adâncime cu o temperatură care nu depășește sub 12 grade Celsius. Cuștile în care sunt depozitate sticlele de vin au fost realizate în așa fel încât să funcționeze precum recifurile artificiale, care să sprijine fauna și flora apelor.

Borja Saracho proprietar cramă:

„De fiecare dată când facem scufundări acolo este uimitor pentru că suntem înconjurați de sute de pești diferiți. Așadar, vedem caracatițe, steluțe și căluți de mare, calmari, dar și pești mari specifici locului și uneori chiar și delfini. E chiar frumos”, a relatat aceeași sursă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: