Redactia.ro
Home » Știri » FOTO Lac „însângerat” la Ambasada Rusiei din Lituania. Protestatarii sunt revoltaţi

FOTO Lac „însângerat” la Ambasada Rusiei din Lituania. Protestatarii sunt revoltaţi

GALERIE FOTO (2)

Localnicii din Vilnius au observat că lacul din fața Ambasadei Rusiei din Lituania a prins brusc o culoare de roșu sângeriu. Motivul din spatele întâmplării stă la baza protestelor pe care le fac localnicii.

Protestatarii sunt revoltaţi după masacrul de la Bucha

Oamenii din Vilnius sunt revoltaţi în urma masacrului din orașul ucrainean Bucha. În cadrul acestor manifestații, Rūta Meilutytė, o campioană olimpică la înot din Lituania, a traversat lacul vopsit  în culoarea „sângelui”, roșu în semn de susținere, potrivit Libertatea.ro.

Purtătorul de cuvânt, Paulius Vaitikenas, al autorităților locale din Vilnius, a declarat că protestul de la Ambasada Rusiei din Lituania.este de fapt o manifestare artistică prin care se dorește atragerea atenției întregii lumi cu privire la crimele de război comise de către Rusia, potrivit tv8.md.

Totodată, Gabrielius Landsbergis, Ministrul Lituanian de Externe, a declarat pentru postul de televiziune german Deutsche Welle:

„Masacrul și crimele de la Bucha pot fi considerate genocid, iar cei responsabili trebuie trași la răspundere.”

Activists in Vilnius painted the lake in front of the Russian embassy red as a symbol of the blood of Ukrainians killed by Russian occupants.

📸Delfi#georgia #georgiatoday #Ukraine #Russia #war #UkraineRussiawar #Ukrainewar #Vilnius #performance pic.twitter.com/L7ECXdKrnw

— Georgia Today (@GeorgiaToday_GT) April 6, 2022

Protestatarii care au stat cu orele în fața reprezentanței diplomatice de la Vilnius, au avut cerințe clare pentru Germania. Ei cer ca Berlinul să nu mai facă niciun fel de comerț cu Rusia. Totuși Germania este cel mai important client al Moscovei în privința livrărilor de gaz natural. Totodată, este țara europeană care s-a opus posibilelor interdicții la nivelul Uniunii Europene împotriva gazului rusesc.

Rusia, acuzată că şterge dovezile crimelor din Mariupol

Potrivit Kyiv Independent care citează un comunicat al consiliului local din Mariupol, Rusia, este acuzată că şterge dovezile crimelor din orașul Mariupol prin folosirea de crematorii mobile, dar şi „brigăzi speciale”.

Armata rusă foloseşte „brigăzi speciale care adună şi incinerează cadavrele civililor ucişi”

Conform primarului din Mariupol „Ce se întâmplă în Mariupol e o tragedie pe care lumea nu a mai întâlnit-o de pe vremea lagărelor de concentrare naziste”, a spus primarul oraşului Mariupol, Vadim Boicenko. „Tot oraşul nostru a devenit un lagăr al morţii”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: