Redactia.ro
Home » Știri » FOTO. Totul a ars, dar nu și biserica. O călugăriță a fost rănită într-un incendiu devastator la Mănăstirea Tărcuța din Neamț

FOTO. Totul a ars, dar nu și biserica. O călugăriță a fost rănită într-un incendiu devastator la Mănăstirea Tărcuța din Neamț

GALERIE FOTO (7)

Incendiu devastator la Mănăstirea Tărcuța din Neamț. O călugăriță a suferit arsuri la nivelul feței și al mâinilor, după ce focul a mistuit chiliile și mai multe dependințe. Femeia, în vârstă de 45 de ani, a primit îngrijiri medicale din partea echipajelor de salvare, care s-au deplasat la fața locului. De la ce a pornit incendiul.

Totul a ars, dar nu și biserica

Un incendiu puternic a izbucnit ieri după-amiază, la Mănăstirea Tărcuța, din judeţul Neamţ. Chiliile şi mai multe dependinţe aufost mistuite de foc. Afectat a fost și exteriorul bisericii, însă interiorul ar fi ramas intact. O călugăriță, în vârstă de 45 de ani, a suferit arsuri uşoare la nivelul feței și a mâinilor. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD, însă a refuzat transportul la spital.

Pompierii au avut parte de o misiune dificilă pentru a stinge flăcările. În mănăstire erau depozitate uleiuri, carburanţi şi mase plastice. O altă dificultate de care s-au lovit pompierii a fost că alimentarea autospecialelor a trebuit să fie făcută de la un pârâu aflat la doi kilometri distanţă. Flăcările ar fi izbucnit de la bateriile supraîncălzite ale unui motociclu electric depozitat într-o magazie.

Cine a dat alarma

Incendiul a fost anunțat prin apel la 112 de un bărbat care era în pelerinaj la mănăstire. „În această după amiază ( ieri n.r.),, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la Mănăstirea Tărcuța din comuna Tarcău.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la:

– Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD)

– SVSU Tarcău (2 buldoexcavatoare și 2 motopompe)

– SVSU Bicaz (o autospecială de stingere)

‘- SVSU Ghimeș – Făget din județul Bacău (o autospecială de stingere) și

– Ocolul Silvic Brateș

Apelul la 112 a fost făcut de un bărbat ce se afla în pelerinaj la mănăstire.

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, la anexele din ansamblul mănăstiresc (chilii, casa praznicală, magazii, gater etc) cu posibilitatea propagării la biserică și la fondul forestier. O femeie de 45 de ani a suferit ușoare arsuri la nivelul feței și membrelor superioare. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital. Misiunea a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile (lemn, mase plastice și bunurile din încăperi) și inflamabile (uleiuri și carburanți).

Forțele de intervenție au localizat incendiul și se lucrează pentru lichidarea lui. Deasemenea au fost evacuate o parte din bunurile din interiorul casei praznicale. Cel mai important este faptul că biserica a fost salvată de la incendiu, fiind afectată doar fațada acoperită cu lambriu din pvc. Alimentarea autospecialelor a fost făcută dintr-un pârâu, la o distanță de aproximativ 2 km, unde au fost amenajate puncte de alimentare a acestora”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: