Redactia.ro
Home » Stil de viață » Fructul care poate trata inflamația colonului și poate îmbunătăți sănătatea digestivă în general. Previne constipația, ajută la eliminarea gazelor și îmbunătățește tranzitul intestinal

Fructul care poate trata inflamația colonului și poate îmbunătăți sănătatea digestivă în general. Previne constipația, ajută la eliminarea gazelor și îmbunătățește tranzitul intestinal

Colonul, cunoscut și sub numele de intestin gros, este un organ important din sistemul digestiv, responsabil pentru producerea și stocarea scaunului în organism. Pentru a combate bolile, cum ar fi colonul iritabil, alimentația joacă un rol esențial.

Fructul care poate trata inflamația colonului

 

Există multe tulburări care pot afecta capacitatea de funcționare a acestui organ, inclusiv colonul inflamat, cunoscut și sub numele de sindrom de colon iritabil.  Simptomele comune includ dureri abdominale, balonare, gaze, colici și/sau constipație, dar în majoritatea cazurilor afecțiunea nu este gravă.

Pentru a combate inflamația colonului și pentru a menține un stil de viață sănătos, experții recomandă o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate. În plus, există câteva alimente care îmbunătățesc activitatea colonului și contribuie la prevenirea bolii. Dr. Agustín Molins, specialist în nutriție și dietetică la clinica Doctor Molins (Barcelona), a subliniat importanța unei diete echilibrate în cazul colonului inflamat și a sugerat evitarea a patru alimente, inclusiv alcool, usturoi, băuturi carbogazoase și îndulcitori.

Previne constipația, ajută la eliminarea gazelor

Pe de altă parte, Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și de Rinichi din Statele Unite recomandă includerea în dieta zilnică a alimentelor bogate în fibre pentru a menține sănătatea colonului. Papaya, un fruct cu un conținut ridicat de apă și fibre, este benefic în prevenirea constipației și favorizează sănătatea tractului digestiv, conform Medical News Today. Acest fruct ajută, de asemenea, la eliminarea gazelor și la reducerea inflamației, îmbunătățind tranzitul intestinal prin efectele sale laxative blânde și acțiunea antiinflamatoare care accelerează recuperarea colonului iritabil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: