Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Frunctul minune care oprește cartofii din a încolți. Nu se vor mai strica

Frunctul minune care oprește cartofii din a încolți. Nu se vor mai strica

Toate alimentele au un termen de valabilitate. Mai devreme sau mai târziu, fiecare produs se strică și nu mai este bun de consum. Iată fructul pe care trebuie să îl pui lângă cartofi ca să nu mai încolțească. Nu se vor mai strica

Cele mai multe dintre produsele pe care le cumpărăm au termenul de valabilitate pe etichetă. Însă, fructele și legumele trebuie păstrate astfel încât să reziste mai mult timp. Modul în care sunt aranjate fructele și legumele în supermarket este strategic deoarece dacă așezi un anumit fruct lângă cartofi, spre exemplu, acești nu vor încolți.

Se pare că merele elimină un gaz care împiedică cartofii să încolțească. De asemenea, dacă te-ai întrebat de ce bananele sunt ținute în ambalajele de plastic, motivul e simplu: acestea se păstrează mai bine dacă înfășori capetele cu o folie alimentară.

Așadar, gospodinelor, de acum știti! Merele stau lângă cartofi, iar pentru a prelungi viața merelor, le puteți pune într-o pungă de hârtie.

Bananele, de asemenea, este un fruct care are foarte multe beneficii asupra organismului și este consumat de mulți români. De cele mai multe ori, bananele coapte se alterează după circa 2 sau 3 zile. Ele încă mai sunt bune de consum, însă nu vor avea același gust.

Pentru ca bananele să rămână proaspete cât mai mult timp, este suficient să înfășori capetele cu o folie alimentară. Dacă faci acest lucru, vei prelungi viața bananelor cu încă 2-3 zile.

Cel mai rapid mod de a curăța cartofii

Atunci când gătim cartofi, de obicei facem mai multe porții, ceea ce înseamnă că trebuie să-i curățăm de coajă. Nu este ceva neapărat greu de făcut, însă costă timp și, de cele mai multe ori, nervi.

Din fericire, există o soluție care te poate scăpa de această problemă și vei reuși să cureți cartofii mult mai ușor. Tot ce trebuie să faci este să pui cartofii cu totul la fiert, fără a curăța coaja înainte.

După ce îi scoți de la fiert, taie de jur împrejur, pe o linie orizontală, coaja, însă nu foarte adânc. Mai apoi, cartofii crestați trebuie puși într-o oală. Oala va trebuie să o lași pe foc, adaugi apă și aștepți să dea în clocot.

După ce cartofii au fiert, scurgeți apa și turnați peste aceștia apă rece. La final, coaja se va curăța mult mai ușor de pe ei față de înainte, dacă nu ar fi fost fierți. Este un truc simplu care te poate scuti de timp și de nervi.

De ce nu e bine să consumi cartofi încolțiți. Care sunt riscurile la care te expui și cum poți evita germinarea lor

„Conținutul de glicoalcaloizi al unui cartof crește pe măsură ce încolțește. Ca urmare, consumul de cartofi încolțiți înseamnă ingerarea unei cantități excesive din aceste substanțe chimice.”, a explicat Melissa Collins conform Reader’s Digest.

„Simptomele s-ar putea dezvolta după câteva ore până sau la o zi după ce au fost mâncați cartofii care sunt încolțiți. Deși ar fi nevoie de mai multe porții din orice rețetă de cartofi pentru a simți efectele acestor toxine, acestea pot provoca vărsături, diaree și dureri abdominale.

Simptomele sunt de obicei ușoare, dar pot fi mai severe la unele persoane. Pot induce tensiune arterială scăzută, puls rapid, febră, dureri de cap, dezorientare și, în cazuri rare, moarte dacă sunt consumate în doze excesive”, a declarat Collins pentru sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: