Redactia.ro
Home » Știri » Furnizorul tău de energie electrică îți dă bani înapoi! Ce trebuie să faci

Furnizorul tău de energie electrică îți dă bani înapoi! Ce trebuie să faci

Furnizorul tău de energie electrică îți dă bani înapoi! Ce trebuie să faci

În ultima vreme au apărut tot mai multe complicații în ceea ce privește energia electrică, mai ales din punct de vedere al facturilor care au explodat anul acesta. O nouă schimbare are loc în acest domeniu, dar veștile sunt acum bune pentru unii români. Mai exact, unii clienți vor primi bani înapoi, dacă furnizorii constată că sunt eligibili.

Bani înapoi pentru consumatorii de energie electrică

Facturile de energie emise pe februarie ar putea veni cu vești bune pentru români. Mai exact, cei care au consumat anul trecut mai puțin decât au plătit vor avea acum parte de o recalculare și, automat, vor primii bani înapoi. Astfel, sumele plătite în plus se vor folosi la alte facturi.

Citește și: Cum reduci la jumătate factura la energie electrică. Secretul ca să economisești curent când folosești mașina de spălat

Pe anul 2022, clienții la energie electrică au avut parte de două plafonări: 68 de bani/kWh dacă media consumului lunar a fost de până la 100 kWh în anul precedent, 80 de bani/kWh dacă a consumat între 100 și 300 kWh. Din septembrie, însă, lucrurile s-au schimbat astfel: plafon de preț de 80 de bani/kWh pentru consumul lunar mediu al anului precedent cuprins între 100 și 300 kWh pentru primii 255 kWh; maximum 1,3 lei/kWh pentru diferența de consum de până la 300 kWh și un plafon de 1,3 lei pentru cei care consumă mai mult de 300 kWh lunar.

Când se face recalcularea

Lucrurile se schimbă din nou anul acesta. Astfel, vor exista schimbări radicale pentru facturile din februarie. Cei care au consumat mai puțin vor fi reîncadrați în categoria cu care corespund, după care facturile vor fi recalculate și vor ajunge la ei banii în plus pe care i-au plătit degeaba.

Nu se știe, exact, cine sunt cei vizați, până când nu vor fi făcute toate calculele necesare. Va fi luată, astfel, fiecare factură în parte, ceea ce înseamnă că va fi un proces de durată. De exemplu, un titular de contract care a avut în 2021 un consum lunar mediu de 102 kWh și a reușit în 2022 să mai consume doar 99 kWh în medie pe lună de-a lungul întregului an. va primi o regularizare. Poate să primească, pentru factura din februarie 2023, diferența dintre 80 și 68 de bani/kWh.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: