Redactia.ro
Home » Știri » Furtuna a făcut ravagii în Capitală. Bucureștenii au fost îngroziți din cauza vijeliei de afară

Furtuna a făcut ravagii în Capitală. Bucureștenii au fost îngroziți din cauza vijeliei de afară

Marți, 2 iulie 2024, Bucureștiul a fost lovit de o furtună puternică, aflată sub avertizare de cod portocaliu. Vântul puternic a doborât mai mulți copaci în diferite zone ale Capitalei, provocând pagube materiale și perturbând traficul.

Furtuna a avut un impact semnificativ asupra locuitorilor din Capitală și din împrejurimi. Ploile torențiale și vântul puternic au creat situații de urgență, iar pagubele materiale sunt considerabile. Locuitorii sunt sfătuiți să evite deplasările inutile și să fie precauți în timpul avertizărilor meteo.

Furtuna a făcut ravagii în capitală

Mai mulți copaci au căzut pe strada Iacob Andrei, Șoseaua Giurgiului, Șoseaua Berceni, Șoseaua Colentina, Aleea Lungulețu și strada Sechelarie. De asemenea, alte străzi afectate au fost Pache Protopopescu, Clucerului, Roșiori, Aurel Vlaicu și Kiseleff. În afara Bucureștiului, localitățile Corbeanca, Balotești și Otopeni au fost de asemenea afectate. Unii dintre copacii doborâți au căzut pe mașini, provocând avarii semnificative.

În Chiajna, pe Bulevardul 1 Decembrie, un element de construcție a căzut pe un autoturism, ilustrând gravitatea situației create de furtuna violentă.

Avertizările meteorologice continuă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă în mai mult de jumătate din țară. În intervalul 2 iulie ora 10:00 până pe 3 iulie ora 10:00, zonele afectate includ Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei, precum și local în Banat și Maramureș. Aici sunt așteptate averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Pe de altă parte, tot marți, 2 iulie, a fost emisă o atenționare cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat pentru cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, precum și sud-vestul Dobrogei. Aceste fenomene meteorologice extreme evidențiază contrastul între regiunile afectate de furtuni și cele sufocate de căldura intensă.

În Capitală, autoritățile și echipele de intervenție au fost mobilizate pentru a gestiona situațiile de urgență create de furtună. Intervențiile includ degajarea copacilor căzuți și evaluarea pagubelor produse. În unele zone, traficul rutier a fost grav afectat, iar echipele de intervenție lucrează pentru a restabili circulația normală.

Măsuri de precauție

Pentru a preveni accidentele și pentru a proteja bunurile personale, autoritățile recomandă cetățenilor să evite zonele împădurite sau cu arbori înalți, să asigure ferestrele și ușile locuințelor și să parcheze vehiculele departe de copaci sau structuri instabile. De asemenea, este important să fie respectate instrucțiunile și recomandările emise de autoritățile competente.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost în alertă maximă, gestionând multiple intervenții pentru degajarea drumurilor și salvarea persoanelor aflate în pericol. Coordonarea eficientă a acțiunilor de intervenție și mobilizarea resurselor necesare au fost esențiale pentru a face față provocărilor create de furtuna puternică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: