Redactia.ro
Home » Știri » Gabriela Firea cere suspendarea școlilor din București

Gabriela Firea cere suspendarea școlilor din București

Gabriela Firea cere suspendarea școlilor din București. Luni dimineață , primarul Capitalei a anunțat că a decis să suspende activitățile teatrelor și a altor instituții de spectacol.

Gabriela Firea cere suspendarea școlilor din București

Gabriela Firea a anunțat luni dimineață că suspendă activitățile teatrelor din cauza răspândirii coronavirusului. De asemenea, a transmis că va suspenda activitățile altor instituții de spectacol din București.

Mai mult, edilul Capitalei cere ca școlile și grădinițele să fie închise deoarece răspândirea virusului este periculoasă.

„Putem să fim responsabili și înțelepți și să închidem școlile și grădinițele. O spun atât că primar, cât și că părinte și va spun de ce. Domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare. S-a mai întâlnit cu alte persoane. Va dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Vă dați seama că în momentul în care un singur copil are test pozitiv se va declanșa o adevărată groază a părinţilor şi a profesorilor?

Rapiditatea cu care se poate răspândi un virus este imensă. Nu se poate face prevenție cu rezultate bune decât luând măsuri care pot fi contestate, dar aici nu mai e vorba de politică, nici de fotbal. E vorba despre viață oamenilor. Am văzut autorități care se tem să ia măsuri pentru că se tem să fie criticate. Eu îmi asum să fiu criticată. Pe rază municipiului București școlile și grădinițele trebuie închise. Noi nu putem impune, dar putem transmite această rugăminte, să facem această propunere. Această este propunerea noastră. O spunem clar și răspicat și nu ne e teamă de nico critică”, spune Firea, conform Digi24.ro.

Firea a anunţat suspendarea activităţii celor 14 teatre din subordinea PMB până pe 31 martie. Actorii şi regizorii vor fi plătiţi, dar fac doar repetiţii, suspendarea concertelor şi a manifestărilor de către Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Seniori, Centrul pentru Tineret, ARCUB, PROEDUS, Sala Dalles, Biblioteca Metropolitană.

Gabriela Firea a făcut apel, în Comandamentul de urgenţă, convocat la PMB în contextul apariţiei primelor cazuri de coronavirus în Capitală, ca bucureştenii să ţină cont de toate recomandările autorităţilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: