Redactia.ro
Home » Știri » Gafă uriașă la un centru de vaccinare din București. Tânăr cu diabet a primit la rapel doza greșită: “Ar trebui să întreb din metru în metru: Pfizer îmi faceți?”

Gafă uriașă la un centru de vaccinare din București. Tânăr cu diabet a primit la rapel doza greșită: “Ar trebui să întreb din metru în metru: Pfizer îmi faceți?”

Se întâmplă în România lui 2021, în plină campanie de imunizare anti-Covid. Un tânăr vaccinat pe 24 februarie cu serul Pfizer a primit la rapel vaccinul de la Moderna. Gafa uriașă s-a vrut să dispară “din pix”, după cum povestește chiar cel pățit. Reacția cadrelor medicale a fost povestită cu lux de amănunte de bărbat.

Eroarea colosală de la centru de vaccinare din Bucureşti, unde un tânăr bolnav de diabet și vaccinat pe 24 februarie cu serul Pfizer a primit la rapel vaccinul Moderna, a vrut să dispară “din pix”. Medicul i-a propus lui Alin Ionescu, tânărul în cauză, să îl treacă în sistem că a fost vaccinat tot cu Pfizer. Însă propunerea a fost refuzată imediat de pacient. Prin urmare, acesta nu a putut primi adeverinţă de vaccinare. Însă care este acum starea tânărului, este întrebarea pe care și-o pune orice român. Bărbatul susține că are o stare bună, însă are o rezervă.

„Sunt un om care se gândește în perspectivă. Oricât aș fi asigurat că o să fiu bine, mă întreb pe baza a ce? Fiecare om e diferit, poți avea reacții diferite pentru că în corpul tău aceste substanțe se pot combina diferit, așa că am o rezervă”, a spus el la Digi24.

Tânăr cu diabet, doza greșită la rapel

Alin Ionescu a mai declarat că și-a dat seama de gafa uriașă în momentul în care asistenta a încercat să valideze vaccinarea în sistem.

„Am simțit cum transpir. E o reație de panică, inițial”, a povestit el.

Tânărul a povestit că și asistentele s-au panicat într-o primă fază. A fost chemat un medic care l-a liniștit, spunându-i să nu-și facă griji pentru că nu va păți nimic și că această situație s-a mai întâmplat.

„Nici nu mă gândeam că trebuie să fiu vigilent. De ce ar trebui să fie treaba mea să întreb din metru în metru: Pfizer îmi faceți?”, a spus tânărul consternat.

De asemenea, tânărul a amintit și de discuția avută cu șefa centrului de vaccinare, care i-a spus, la rândul ei, că nu e o problemă faptul că i-a fost administrat un vaccin greșit, dar că nu-i poate da adeverința de vaccinare.

Mai mult, cadrul medical l-a întrebat dacă e pe insulină, în condițiile în care Alin Ionescu suferă de diabet.

„Atunci când un medic te întreabă: „Ești pe insulină?” nu e discuția la care mă așteptam, pentru că sunt tânăr și cel mai probabil am diabet de tip 1, este mai des întâlnit mai ales la persoanele slabe. Doamna doctor a spus apoi că și ea are probleme de sănătate, mai grave decât ale mele. Ce voia să-mi spună e că toată lumea e bolnavă și să nu mă mai plâng, că am vaccin. Eu așa am perceput-o”, a mai declarat Alin Ionescu.

Ce i-a transmis Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare

Alin Ionescu trebuie acum să vadă ce se întâmplă cu adeverința de vaccinare.

„Mi s-a spus că păstrăm legătura să vedem ce se întâmplă cu adeverința. Asta m-a supărat, mi s-a părut așa, că la Romexpo lumea merge pentru adeverință de vaccinare: avem adeverință, călătorim liniștiți, nu mai stăm în carantină, nu mai contează dacă facem sau nu vaccinul”, a mai declarat pacientul.

„Mi-a spus că sunt mai multe cazuri și Valeriu Gheorghiță (n.r. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare) , a spus că verifică dacă au mai fost cazuri și nu au fost raportate. Dacă eu eram o persoană în vârstă, fără să comunice, care nu înțelege atât de bine, ei făceau vaccinul greșit și-i spuneau omului că o să fie bine și el pleca acasă, probabil că nu se afla”, a conchis tânărul vaccinat cu doza greșită.

Alin Ionescu a mai declarat în direct, la TV, că medicii au lăsat să se înțeleagă că vaccinarea sa e compromisă și nu poate repeta vaccinul decât atunci când vor fi vaccinați din nou cei care au făcut deja acest lucru.

Pacientul a fost sunat mai apoi de coordonatorul Valeriu Gheorghiță care i-a transmis că, cel mai probabil, cele două vaccinuri funcționează împreună și, la întrebarea lui, i-a recomandat să facă un test de anticorpi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: