Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Gaura neagră din deșertul din Yemen care îi sperie pe oamenii de știință: ”Am simțit un miros ciudat”

Gaura neagră din deșertul din Yemen care îi sperie pe oamenii de știință: ”Am simțit un miros ciudat”

O gaură neagră din deșertul din Yemen le dă fiori oamenilor locului, dar și oamenilor de știință. De acolo, s-ar simți un miros ciudat, iar potrivit unei legende, acolo s-ar afla demoni.

Gaura neagră din deșertul din Yemen care îi sperie pe oamenii de știință: ”Am simțit un miros ciudat”

Gaura neagră din deșertul din Yemen este veche de milioane de ani, spun oamenii de știință. Acești au cercetat-o, de-a lungul timpului, dar nu au ajuns niciodată de fundul ei. Asta din cauză că aerul este aproape inexistent, dar și greu de respirat.

putul Barhout yemen demoni profimedia-0616925752

Gaura neagră este, de fapt, Puțul Barhout, care mai poartă denumirea de „Fântâna iadului” sau „Gura iadului”. Puțul Barhout se află la 300 de kilometri est de capitala Sanaa, în apropiere de granița cu Omanul. Mai exact, se află în provincia yemenită Al-Mahra. Geologii estimează că are o lățime de  30 de metri și o adâncime între 100 și 250 de metri.

Oamenii de știință: ”Am observat lucruri stranii în interior”

Multe dintre păsările care mai pătrund în acest puț nu mai ies la suprafață. În Puț nu intră prea mult nici lumina soarelui, iar oamenii locului mai spun că locul absoarbe multe obiecte.

„Este foarte adâncă, nu am ajuns niciodată pe fundul ei, este prea puțin oxigen și nu există ventilație. Am mers să inspectăm zona și am intrat în puț. Am ajuns la o adâncime de peste 50-60 de metri și am observat lucruri stranii în interior. Am simțit și un miros ciudat… Este foarte misterios totul. Aceste locuri au nevoie de mai mult studiu, de cercetări și investigații”, spune el. Deocamdată, camerele video care au fost introduse înăuntru nu au putut aduce informații relevante, din lipsa luminii suficiente.”, subliniază geologul, spune Salah Babhair, care a cercetat misterioasa gaură neagră.

De asemenea, Chris Fogwill, profesor la Universitatea Keele, este de părere că puțul a apărut din eroziunea calcarului sau de mișcărea sărurilor (saramurii) geologice. Tot acesta punctează faptul că marginile găurii arată cât este de veche. Se mai crede că puțul ar fi un „supervulcan” care ar putea erupe oricând, potrivit Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: