Redactia.ro
Home » Stil de viață » Gazonul Artificial – o investiție durabilă pentru diverse tipuri de sport

Gazonul Artificial – o investiție durabilă pentru diverse tipuri de sport

Gazonul artificial se împarte în diferite categorii, în funcție de scopul său. De exemplu, este posibil să se aleagă gazon decorativ pentru amenajarea peisajului sau gazon sportiv pentru terenuri de fotbal, terenuri de tenis și alte facilități speciale. Fiecare tip de gazon are propriile caracteristici și avantaje.
Principala diferență între gazonul artificial sportiv și gazonul decorativ este că la gazonul sportiv firul este mai rar, deoarece o astfel de acoperire este utilizată cu un strat de umplutură. În timp ce pentru scopuri decorative se folosește o acoperire fără umplutură, pentru terenurile de sport, în special pentru terenurile de fotbal, este necesară o iarbă cu umplutură.

Caracteristicile speciale ale gazonului artificial

Pentru a crea o siguranță maximă pentru persoanele care practică sportul, este important să se utilizeze numai gazon durabil atunci când se amenajează terenuri de sport cu gazon artificial. În prezent, producătorii pot oferi propriile tipuri de gazon pentru un anumit sport, care sunt înzestrate cu proprietăți de performanță specifice. În același timp, gazonul artificial este permeabil la apă, nu necesită o îngrijire complexă și poate fi utilizat timp de mai multe sezoane. Gazonul artificial are, de asemenea, o serie de cerințe, care sunt specificate în standardele oficiale de conformitate. Un gazon artificial special pentru sport este înzestrat cu următoarele avantaje:
• nu necesită udare, cosire sau orice altă îngrijire suplimentară;
• are întotdeauna un aspect prezentabil;
• este posibil să se joace în orice condiții meteorologice, deoarece suprafața este impermeabilă la precipitații și la schimbările de temperatură.

Cum se alege un gazon artificial în funcție de tipul de jocuri sportive?

Un teren pentru jocuri profesionale trebuie să fie întotdeauna înzestrat cu anumite caracteristici ale interacțiunii dintre gazon și minge, jucătorii înșiși sau mediul extern. Astfel de caracteristici sunt principalul factor de eligibilitate a unui teren pentru jocuri.

Fotbal

Dacă un client are nevoie de o amenajare gazon artificial pentru fotbal, ar trebui să aleagă o un gazon artificial cu înălțimea firului de iarbă de 40 – 60 mm, de tip fibrilat, cât și monofilament cu fir din polietilenă. Acest tip de gazon contribuie la asigurarea unui joc tehnic, garantează un ricoșeu optim al mingii și reduce stresul asupra articulațiilor jucătorilor.

Tenis

Pentru tenis se va alege un gazon sintetic cu înălţimea firului între 18 mm şi 22 mm din polietilenă cu fir fibrilat. Acesta oferă o suprafață de joc mai lentă în comparație cu terenurile cu zgură sau beton, însă aduce cu sine numeroase avantaje. Unul dintre cele mai importante avantaje este utilizabilitatea pe tot parcursul anului și chiar imediat după ploaie. Pe lângă aceasta, gazonul artificial permite jucătorilor să se miște activ pe teren, oferind o suprafață mai ușoară pentru alunecări controlate și schimbări rapide de direcție.

Multisport

Gazonul multisport este utilizat pentru terenuri fotbal+tenis, fotbal+volei, fotbal+baschet, etc. Gazonul artificial multisport poate fi cu fir de 20 mm sau 26 mm, din polietilenă de culoare verde sau roșu-cărămiziu.
Este ideal pentru stadioanele școlare. Acesta este un gazon ecologic, care nu conține substanțe toxice dăunătoare, metale grele sau plumb. Chiar și terenurile de joacă sau sălile de sport interioare pot fi echipate cu această suprafață.

Cât de sigură este iarba sintetică?

Unul dintre cele mai importante avantaje ale acestei suprafețe este siguranța, ceea ce o face ideală pentru stadioane, terenuri de fotbal și locuri de joacă pentru copii. Să te rănești în urma unei căzături pe un teren acoperit cu iarbă artificială este realist doar dacă suprafața este în stare proastă. Firele de păr ale gazonului sunt destul de elastice, dar bine amortizate, astfel încât nu există riscul unei vânătăi sau abraziuni majore în cazul unei căzături.
Iarba artificială oferă o aderență bună pentru crampoane, pantofi de sport și permite un ricoșeu previzibil al mingii. Copiii și adulții se pot bucura de un joc de calitate, fără teama de a se accidenta.
Iarba artificială este sigură pentru sănătate, deoarece nu conține substanțe toxice. Principalul component din care este creată iarba artificială sunt polietilena.
Acoperirea terenurilor de sport cu iarba artificială merită toți banii întrucât oferă un teren durabil, ușor de întreținut și rezistent la condiții meteorologice variate, asigurând o experiență optimă pentru sportivi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini