Redactia.ro
Home » Stil de viață » Gel de Aloe Vera – 7 beneficii pentru ten și piele

Gel de Aloe Vera – 7 beneficii pentru ten și piele

Gel de Aloe Vera – 7 beneficii pentru ten și piele

Aloe Vera, cunoscută și sub denumirea științitică de Aloe barbadensis, este o plantă medicinală cu numeroase beneficii pentru organism. Hrănește corpul din interior, este bogată în nutrienți, ajută la îmbunătățirea digestiei și chiar la stimularea imunității. Aloe Vera poate fi folosită și extern, gelul său fiind utilizat pentru a îmbunătăți sănătatea și aspectul pielii, în special a tenului.

Aloe Vera gel – 7 beneficii pentru piele

Ajută la calmarea arsurilor solare

Gelul de Aloe Vera are proprietăți puternice antiinflamatoare. Prin urmare, este unul dintre cele mai naturale remedii pentru arsurile solare sau pielea arsă. Bogat în antioxidanți și minerale, susține și grăbește procesul de vindecare a pielii în urma daunelor cauzate de razele de soare.

Are efect hidratant

Spre deosebire de cremele hidratante obișnuite, gelul topic de Aloe Vera, atunci când este utilizat ca gel hidratant, nu lasă o peliculă grasă pe piele. De fapt, face exact invers – desfunda porii și catifelează pielea. Poate fi folosit și ca tratament aftershave. Acest lucru se datorează faptului că gelul de Aloe Vera ajută la menținerea pielii hidratată, acționează astringent și ajută la tratarea pielii uscate.

Grăbește vindecarea rănilor

Este de notorietate faptul că Aloe Vera acționează cicatrizant în cazuri de pentru arsuri, tăieturi și alte răni. De asemenea, ajută la accelerarea reproducerii celulelor pielii de până la opt ori. Compușii activi din Aloe Vera pătrund în epidermă, adică în stratul exterior al pielii, mult mai repede decât apa.

Combate îmbătrânirea pielii

Gelul de Aloe Vera are în compoziția sa naturală vitaminele cu efect antioxidant C si E, precum și beta-caroten din abundență, o formă activă a vitaminei A, recunoscută pentru beneficiile oferite pielii. Prin urmare, gelul de Aloe Vera are proprietăți anti-îmbătrânire. Totodată, ajută la eradicarea petelor de pe piele și la diminuarea liniilor fine cauzate de vârstă. În plus, ajută la creșterea producției de colagen în organism și promovează elasticitatea pielii.

Reduce infecțiile și acneea

Cine se confruntă cu acneea poate apela cu încredere la gelul de Aloe Vera. Proprietățile sale antimicrobiene tratează cosurile fără a provoca daune pielii. Este un antiseptic care protejează pielea de bacterii datorită conținutului bogat de polizaharide și gibereline. Acestea ajută totodată la creșterea de noi celule și, în același timp, reduc inflamația și roșeața. De asemenea, funcționează ca un astringent care reduce dimensiunea porilor, eliminând excesul de sebum, principala cauză a acneei.

Redă tenului un aspect mai luminos

Aloe Vera are proprietăți prin care stimulează reproducerea celulelor pielii, reduce roșeața, petele și combate inflamația, fiind un tratament natural pentru vergeturi și acnee. Este unul dintre adjuvantele cele mai la îndemână pentru o piele strălucitoare.

Poate ajuta la estomparea vergeturilor

Vergeturile sunt linii inestetice pe suprafata pielii, de culoarea mai închisa cea a pielii. Pot fi observate pe abdomen, sub buric, pe coapsele sau pe sâni. Există doi compuși în compoziția naturală a plantei de aloe care pot estompa vergeturile: aloesina și aloina, prin proprietățile de a regla producția de melanină

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini