Redactia.ro
Home » Știri » Gemeni născuți în 2022, din embrioni congelați acum 30 de ani. Tatăl: „Aveam cinci ani când Dumnezeu le-a dat viață”

Gemeni născuți în 2022, din embrioni congelați acum 30 de ani. Tatăl: „Aveam cinci ani când Dumnezeu le-a dat viață”

GALERIE FOTO (3) Gemeni născuți în 2022, din embrioni congelați acum 30 de ani. Tatăl: „Aveam cinci ani când Dumnezeu le-a dat viață”

O pereche de gemeni s-au născut anul acesta, în 2022, din embrioni congelați acum 30 de ani. Nașterea gemenilor ar fi stabilit astfel un nou record pentru cea mai îndelungată perioadă petrecută vreodată în stare de congelare de embrioni care au dus la o naştere viabilă. Iată întreaga poveste impresionantă și ce au declarat părinții.

Gemeni născuți în 2022, din embrioni congelați acum 30 de ani. Tatăl: „Aveam cinci ani când Dumnezeu le-a dat viață”

Doi tineri americani au devenit recent părinții unor gemeni, un băiat și o fată, care s-au născut din embrioni congelați în urmă cu 30 de an, potrivit CNN. Rachel și Philip Ridgeway sunt fericiți până la cer și înapoi și și-au botezat gemenii Lydia și Timothy. Soții mai au alți patru copii, de opt, șase, trei și aproape 2 ani, concepuți toți pe cale naturală.

„Este ceva halucinant. Eu aveam 5 ani când Dumnezeu le-a dat viață Lidiei și lui Timothy”, a declarat tatăl copiilor, în timp ce el și soția lui își legănau nou-născuții în poală, în casa lor de lângă Portland, Oregon.

„Într-un fel, ei sunt cei mai mari copii ai noștri, chiar dacă sunt cei mai mici copii ai noștri”, a adăugat bărbatul.

Embrionii au fost congelaţi în azot lichid într-un depozit la temperatura de -128 grade Celsius în aprilie 1992. Ei au fost păstrați până în 2007, când cuplul care i-a creat cu ajutorul tehnologiei FIV (fertilizare in vitro) i-a donat Centrulului Național de Donare a Embrionilor din Knoxville, Tennessee, în speranța că un alt cuplu ar putea să-i folosească.

„Niciodată nu am avut în minte un număr fix de copii pe care am vrea să îi avem”, a spus tatăl gemenilor. „Întotdeauna ne-am gândit că vom avea atâți câți Dumnezeu va dori să ne dea și… când am auzit despre adopția de embrioni, ne-am gândit că este ceva ce am vrea să facem”.

„Nu am căutat să obținem embrionii care au fost congelați cel mai mult timp. I-am vrut pe cei care au așteptat cel mai mult timp”, a mai spus tatăl gemenilor.

Gemeni născuți în 2022, din embrioni congelați acum 30 de ani. Tatăl: „Aveam cinci ani când Dumnezeu le-a dat viață”

Gemeni născuți în 2022, din embrioni congelați acum 30 de ani. Tatăl: „Aveam cinci ani când Dumnezeu le-a dat viață”
Foto: preluare CNN
Foto: Philip și Rachel Ridgeway, părinții gemenilor proveniți din embrioni congelați acum 30 de ani

Venirea pe lume a acestor gemeni ar fi stabilit, astfel, un nou record pentru cea mai îndelungată perioadă petrecută vreodată în stare de congelare de embrioni care au dus la o naştere viabilă, cel puțin, asta arată datele în acest moment. Precedentul deţinător al recordului este Molly Gibson, născută în 2020 dintr-un embrion congelat timp de aproape 27 de ani. Donarea de embrioni (numită și adopție de embrioni) este o procedură FIV (fertilizare in vitro) indicată atunci când, de pildă, ambii membri ai cuplului nu pot deveni părinți cu propriile ovule și spermă. În acest caz, embrionul transferat poartă informații genetice de la un alt bărbat (donator de spermă) și o altă femeie (donatoare de ovule).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: