Redactia.ro
Home » Știri » George Buhnici, anchetat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Ce riscă dacă e găsit vinovat

George Buhnici, anchetat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Ce riscă dacă e găsit vinovat

Declarațiile făcute de George Buhnici cu privire la corpul femeilor care merg la plajă a ținut „prima pagină a tuturor ziarelor“ online. Iată că, după acest val de reacții acide din partea mai multor femei din industrie, și nu numai, vlogger-ul este anchetat pentru vorbele spuse „cu atâta lejeritate“.

Membrii Colegiului Director al CNCD s-au autosesizat după ce Buhnici a declarat într-un interviu că femeile ar trebuie să meargă mai mult la sală, pentru a avea o piele impecabilă, fără vergeturi sau celulită.

Vloggerul a declarat, mai în glumă mai în serios că soția sa arată „ca o minoră“ și „aceasta este șansa vieții lui“. Președintele Colegiului, Csaba Asztalos explică motivele pentru care CNCD consideră că aceste declarații trebuie anchetate.

„Se va face o procedură de citare a părților implicate – în acest caz este o singură parte – organizându-se o audiere. Se întocmește un raport pe care Colegiul îl dezbate și va adopta o decizie. Dacă între timp vor sosi sesizări cu privire la această posibilitate de discriminare, aceste sesizări se vor conexa cu autosesizarea și procedura va continua”, a explicat Csaba Asztalos pentru Europa FM.

Ce se analizează, de fapt?

„Dacă acest mesaj transmis de către domnul Buhnici a depășit sau nu limita libertății de exprimare; dacă a adus atingere demnității umane a femeilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante, umilitoare la adresa acestora.

În principiu, sunt termene rezonabile, fiind vorba de un caz cu un grad ridicat de publicitate și mesaj transmis în societate. Practica Colegiului este să adopte o decizie cât mai apropiată de data emiterii mesajului”, a spus Csaba Asztalos la Europa FM.

Ce riscă Geogre Buhnici dacă e găsit vinovat

Dacă se constată o faptă de discriminare, George Buhnici ar putea primi din partea Colegiului CNCD o amendă contravențională între 2.000 și 100.000 de lei.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, nu a rămas indiferentă și a postat un mesaj pe contul personal de Facebook. Este singurul politician de rang înalt care a criticat derapajul vloggerului.

Ea a scris că afirmațiile lui George Buhnici „duc spre pedofilie, misoginism și instigă la violență contra femeilor”.

„E dreptul femeilor să decidă pentru viața și corpul lor! Ca și în cazul bărbaților, sunt cele care trebuie să aibă grijă de sănătatea și aspectul lor, în funcție de decizia personală. Există, însă, și persoane care se confruntă cu probleme de sănătate, dar toată lumea are dreptul să se simtă bine în pielea lui. Extrem de gravă este declarația care duce spre pedofilie și care consideră foarte normal ca bărbații să se uite la copile minore. O astfel de exprimare poate fi un model pentru bărbații care ascultă o persoană publică! Anul trecut, 166 de fete care nu au împlinit vârsta majoratului au fost violate.“, a mai scris Gabriela Firea.

Mesajul integral în postarea de mai jos.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: