Redactia.ro
Home » Știri » George Ivașcu a demisionat din funcția de director al teatrului Metropolis. Critici dure la adresa lui Nicușor Dan

George Ivașcu a demisionat din funcția de director al teatrului Metropolis. Critici dure la adresa lui Nicușor Dan

Actorul George Ivașcu a anunțat public că a demisionat din funcția pe care o cupă la teatrul Metropolis. Decizia a venit la scurt timp după ce Primăria Capitalei a anunțat că teatrul nu se va închide.

George Ivașcu a demisionat

George Ivașcu, directorul teatrului, a vorbit despre activitatea sa menționând intenția de a demisiona din funcția de director. Chiar vineri și-a depus demisia.

Motibul stă la baza lipsei de corectitudine informațională în cee ace-l privește pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Totuși evaluarea din 2021 îi permite să activeze ca director încă 2 ani:

„Deși rezultatul evaluării pe anul 2021 îmi permite să îmi continui activitatea încă doi ani, îl consider umilitor și, împreună cu lipsa dumneavostră de comunicare reală, lipsa corectitudinii informațiilor despre situația Teatrului Metropolis pe care le-ați oferit în mod repetat în ultima perioadă, precum și lipsa de încredere în calitățile mele manageriale, pe care ați declarat-o public, fac, practic, imposibilă colaborarea noastră în continuare”, arată actorul.

Motivele invocate

Ivașcu a povestit de modalitățile în care a construit Teatrul Metropolis de la zero în urmă cu 15 ani și cum a ajuns un real succes. El a mulțumit tuturor celor cu care a parcurs acest mununat drum al carierei sale:

„Regret că drumul nostru a fost oprit de dumneavoastră în ultimii doi ani prin subfinanțare cronică, dar consider că această decizie vă aparține în totalitate, ca Primar General și sunt sigur că se încadrează în viziunea pe care o aveți asupra vieții culturale a orașului București. Ca actor și profesor, nu pot decât să vă urez succes”, încheie Ivașcu.

Primăria Capitalei a respins public toate informațiile cu privire la închiderea Teatrului Metropolis, odată cu demisia actorului.

Declarația în ceea ce privește Teatrul Metropolis

„Teatrul Metropolis nu se închide. Alocarea bugetară de anul acesta este de 10 milioane de lei (respectiv 2 milioane de euro) care sunt suficienţi pentru plata cheltuielilor de funcţionare, a salariilor şi a datoriilor restante. Datoriile Teatrului Metropolis nu au fost comunicate către Primăria Municipiului Bucureşti.

La 31 decembrie 2021, Teatrul Metropolis nu a înregistrat vreo datorie sau, cel puţin, nu a comunicat-o către Primăria Municipiului Bucureşti. În evidenţele contabile ale PMB, teatrul figura la data de 28 februarie 2022 cu un excedent bugetar de 20.000 lei”, a transmis municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: