Redactia.ro
Home » Știri » George Simion cere demisia Guvernului Ciucă după votul împotriva aderării României la Schengen: „Acest Guvern nu poate livra nimic, nu poate asigura bunăstarea românilor”

George Simion cere demisia Guvernului Ciucă după votul împotriva aderării României la Schengen: „Acest Guvern nu poate livra nimic, nu poate asigura bunăstarea românilor”

George Simion cere demisia Guvernului Ciucă după votul împotriva aderării României la Schengen

În urma votului împotriva aderării României la Shengen, din partea Austriei și Olandei, George Simion, liderul partidului AUR, cere demisia Guvernului Ciucă. Iată detaliile!

George Simion cere demisia Guvernului Ciucă după votul împotriva aderării României la Schengen

George Simion a răbufnit asupra conducerii Guvernului Ciucă, în urma respingerii României la Schengen. Acesta consideră că politicienii nu și-au jucat cărțile în acest proces important pentru România și că a fost un real „eșec răsunător pentru întreaga diplomație românească condusă de Klaus Iohannis și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu”:

„Este un eșec al actualui Guvern de la București și al președintelui Klaus Iohannis. Solicităm demisia întregului Cabinet Ciucă, este un eșec răsunător pentru întreaga diplomație românească condusă de Klaus Iohannis și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. E semnul că acest Guvern nu poate livra nimic, nu poate asigura bunăstarea românilor, nu poate face pentru România ceea ce declară că fac”, a transmis George Simion după votul împotriva aderării României la Schengen.

Marcel Ciolacu: „Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin”

Președintele Camerei Deputaților din România a declarat cu înverșunare că „opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin”:

„O majoritate covârșitoare a statelor membre ale Uniunii Europene a spus astăzi că România merită în Schengen! O majoritate covârșitoare a statelor UE a recunoscut eforturile incredibile ale României pentru îndeplinirea acestui obiectiv! Tuturor acestor prieteni adevărați ai țării noastre le mulțumesc!

Din păcate, în afara votului de conjunctură al Olandei – care a precizat că nu este contra României, guvernul de dreapta din Austria a ales astăzi să fie pe contrasens cu Uniunea Europeană.

Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Unitatea și stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni și să servească – în schimb – intereselor”, a transmis Marcel Ciolacu după refuzul Austriei și Olandei de a accepta România în Schengen.

Marcel Ciolacu: „Austria s-a decuplat de Europa”

Marcel Ciolacu susține că Austria prin nedreptatea făcută față de țara noastră, „ un vot absurd”, demonstrează că s-a decuplat de Uniunea Europeană și că decizia de astăzi va avea consecințe pe viitor.

„Este clar că Austria s-a decuplat de Europa. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd! Statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european.

România nu are nevoie de îngăduința Austriei! Noi vrem doar să fim tratați corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat european!

Și vreau să mulțumesc în mod special familiei politice social-democrate europene care a înțeles eforturile României și ne-a susținut permanent.

Ajutorul premierilor din cele mai importante state, ajutorul comisarilor europeni și al colegilor noștri de stânga din Europa până în ultima clipă a fost decisiv pentru ca România să se bucure de o asemenea susținere la nivel european. În același timp, dreapta europeană trebuie să își asume această situație, care creează o problemă uriașă Uniunii Europene însăși. Gestul cancelarului de dreapta austriac este și eșecul dreptei europene, care nu a fost în stare să gestioneze această situație.

Toată Europa ne dă dreptate, știm că – de această dată – dreptatea este de partea României. Și trebuie să mergem până la capăt! România trebuie să meargă mai departe, să se ducă în Consiliul European de săptămâna viitoare.

Nu renunțăm, nu ne dăm bătuți! Partidul Social Democrat va continua să depună toate eforturile pentru ca România să fie admisă în Schengen, așa cum am făcut-o și când a fost vorba de aderarea la NATO și Uniunea Europeană sau de ridicarea MCV”, a mai subliniat politicianul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: