Redactia.ro
Home » Știri » Gerul năprasnic pune stăpânire pe România! Vremea se schimbă dramatic: vin temperaturi de minus 20 de grade

Gerul năprasnic pune stăpânire pe România! Vremea se schimbă dramatic: vin temperaturi de minus 20 de grade

GALERIE FOTO (2) Furtuna Pia lovește România cu temperaturi neobișnuite, viscol și ninsoare. Crăciun alb în țară. Zonele vizate

Meteorologii au anunțat vreme deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, în următoarele zile în România. Nici ninsorile nu se opresc prea curând. Va ninge în continuare moderat cantitativ în centrul, sudul și estul țării, precum și la munte.

Gerul va mușca din țara noastră începând cu ziua de duminică, 5 februarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între minus 6 și 1 grad Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 15 și minus 4 grade Celsius, cu valori ușor mai ridicate pe litoral, spre minus 2 grade Celsius.

Vine cel mai puternic val de ger din iarna aceasta

Meteorologii avertizează că temperaturile vor ajunge și la -20 de grade Celsius în mai multe zone din țară.

„Ne pregătim pentru un val de frig ce va ține până spre finalul săptămânii viitoare însă acum dimineață la Administrația Națională de Meteorologie, am actualizat atenționările și avertizările meteorologice, în sensul în care rămâne doar cod galben până mâine seară în partea de sud-est a țării, în jumătatea de sud a Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea, unde așteptăm ca vântul să sufle în continuare cu 50-70 de kilometri pe oră”, a afirmat un meteorolog al Administrației Naționale de Meteorologie.

Nici pentru săptămâna viitoare, meteorologii nu vin cu vești bune. Luni, 6 februarie, vremea se va menține rece pentru această perioadă, iar dimineața și noaptea va fi ger, îndeosebi în regiunile intracarpatice, la deal și la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări în general persistente și pe arii restrânse ninsori slabe în Moldova, Dobrogea, estul Transilvaniei, precum și în Carpații Orientali, dar și în jumătatea de est a Carpaților Meridionali.

Minimele vor ajunge la minus 20 de grade Celsius

Vântul va avea intensificări în jumătatea estică a teritoriului și la munte, cu rafale în general și de peste 55 km/h, viscolind trecător ninsoarea sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -6 și 3 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -15 și -4 grade. Izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

În Capitală, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această dată, astfel că temperatura maximă va fi de 1-2 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între minus 6 și minus 4 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi condiții de fulguială. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în prima parte a intervalului.

O avertizare cod galben de intensificări ale vântului și ninsoare a fost emisă și pentru jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea. În aceste zone vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50… 70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă. Avertizarea este valabilă tot de astăzi, 5 februarie, până luni, 6 februarie, la ora 20.00.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: