Redactia.ro
Home » Știri » Gerul și ninsorile paralizează România: Temperaturi de -20°C

Gerul și ninsorile paralizează România: Temperaturi de -20°C

Gerul și ninsorile paralizează România: Temperaturi de -20°C

Gerul nemilos și ninsorile paralizează România! Iată zonele din țară unde temperaturile indică -20°C!

Gerul și ninsorile paralizează România

Gerul şi ninsoarea au luat cu asalt România într-un mod nemilos, provocând probleme majore în întreaga țară. Zeci de drumuri rămân blocate, școli și licee rămân închise, iar mașini și oameni sunt prinși în troiene de zăpadă. Situația a devenit atât de critică încât chiar și utilajele de deszăpezire au avut dificultăți în a face față condițiilor meteorologice extreme.

Pe lângă perturbările de trafic, această iarnă grea a adus și tragedii. Un accident rutier în județul Bacău a lăsat în urmă două vieți pierdute. Un autoturism, ocupat de opt persoane, a derapat și a intrat într-un copac. De remarcat că mașina nu era echipată cu anvelope de iarnă, ceea ce subliniază importanța pregătirii corespunzătoare pentru condițiile meteorologice periculoase.

În același timp, în Maramureș, patru cetățeni israelieni au fost prinși în zăpadă pe un drum județean și au avut nevoie de intervenția jandarmilor montani pentru a fi redirecționați către o rută sigură. La Vaslui, o femeie a fost nevoită să nască acasă, deoarece ambulanța nu a putut ajunge la ea din cauza drumurilor blocate de zăpadă.

Șoferii din România au fost grav afectați de condițiile meteorologice nefavorabile. Temperaturile au scăzut brusc, iar poleiul a făcut ca multe mașini să rămână blocate pe șoselele glisante.

Temperaturi de -20°C

Situația nu se anunță a se îmbunătăți prea curând. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat că România se confruntă cu o perioadă mai rece decât de obicei. Alertele meteorologice rămân în vigoare până joi la ora 10:00, cu temperaturi minime înregistrate de -20 până la -21 de grade Celsius în special în estul Transilvaniei.

Rafalele de vânt puternic și ninsorile slabe vor persista în anumite zone, cum ar fi sudul Moldovei și Dobrogea. Aceste condiții meteorologice severe afectează mobilitatea și siguranța publică.

Prognoza meteo indică că episodul de ger extrem ar putea dura cel puțin până la sfârșitul săptămânii curente, cu temperaturi minime între -14 și -4 grade Celsius pe întreg teritoriul țării. Moldova și estul Transilvaniei se vor confrunta cu valori de până la -19 până la -17 grade Celsius. Precipitațiile vor scădea în intensitate, dar temperaturile scăzute vor persista, transformând nopțile și diminețile în perioade geroase.

În fața acestei situații extreme, autoritățile trebuie să ia măsuri de urgență pentru a asigura siguranța populației. Este esențial ca oamenii să fie bine informați și să respecte avertismentele și recomandările emise de autorități pentru a minimiza riscurile și a face față acestei perioade dificile de iarnă.

„Vorbim de o perioadă mai rece decât în mod obișnuit. În această dimineață au fost actualizate alertele meteorologice, informarea meteorologică rămânând în vigoare până joi, la ora 10:00, pentru că ne așteptăm ca în această noapte, în special în partea de nord, centru și est a țării, minimele termice să coboare până la valori de -21…-20 de grade, în special în estul Transilvaniei, iar în noaptea de miercuri spre joi, îndeosebi în zonele estice și centrale, până la -16…-15 grade. De asemenea, până în această seară la ora 23:00, mai rămân sub incidența avertizărilor meteorologice de cod galben sudul Moldovei, Dobrogea, jumătatea estică a Moldovei, deoarece rafalele de vânt vor depăși în continuare 55-70 de km/h și vor fi perioade în care intensificările de vânt vor fi asociate cu ninsori slabe

Din punct de vedere termic, ne așteptăm ca episodul să dureze cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, când în continuare, chiar dacă joi vom constata o ușoară creștere pe parcursul zilei, cu valori la nivelul maximelor pozitive de până la 5…6 grade, din păcate vineri din nou vremea să va răci, și sâmbătă, devenind geroasă noaptea și dimineața. În continuare vom avea minime foarte coborâte, spre -14 până la -4 grade la scara întregii țări, cu valori în Moldova și în zonele estice ale Transilvaniei până spre -19…-17 grade. Din perspectiva precipitațiilor, observăm deja o diminuare, astfel încât rămâne de interes vremea geroasă noaptea și dimineața, până la sfârșitul acestei săptămâni”, a explicat directorul ANM la Antena 3 CNN.
Sursa foto: Arhivă
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: