Redactia.ro
Home » Știri » Gest impresionant al Papei Francisc! Va dona 200.000 de euro pentru Haiti

Gest impresionant al Papei Francisc! Va dona 200.000 de euro pentru Haiti

Papa Francisc nu este infectat cu coronavirus. Pontiful și-a anulat mai multe evenimente din cauza unei răceli

Papa Francisc va trimite aproape un sfert de milion de dolari pentru a ajuta oamenii din Haiti, care se luptă să trăiască în urma unui cutremur mortal în timpul unei pandemii mondiale.

Gestul Papei Francisc a impresionat o lume întreagă

Papa Francisc va dona o sumă de bani impresionantă pentru victimele cutremurului din Haiti. Dicasterul Vaticanului pentru Dezvoltare Umană Integrală a declarat într-un comunicat publicat pe 24 august că papa a decis să trimită „o contribuție inițială” de 235.000 de dolari (200.000 de euro) pentru a ajuta victimele cutremurului în această „fază de urgență”, după cutremurul cu magnitudinea 7.2. care a lovit Haiti 14 august, potrivit americamagazine.com.

Cel puțin 2.200 de persoane au murit, alte peste 12.000 au fost rănite și aproape 53.000 de case distruse, potrivit autorităților locale. Donația este menită să fie „o expresie imediată” a „sentimentului de apropiere spirituală și încurajare paternă” a Papei Francisc pentru oamenii de acolo.

Situația de salubritate este destul de critică … sperăm că nu vom avea un focar de holeră„, a declarat pentru BBC News Nadesha Mijoba de la Haiti Health Foundation. Papa Francisc a cerut solidaritate internațională pentru a atenua suferința în Haiti, după mesajul lui Angelus din 15 august.

Papa Francisc a făcut donații și altor țări

Dicasterul a declarat că papa a decis, de asemenea, să trimită o contribuție inițială de urgență de aproximativ 69.000 de dolari poporului din Bangladesh, care a fost lovit de ciclonul Yaas în luna mai. Valurile de maree au inundat așezările de coastă și au deteriorat locuințele, digurile și culturile. Apa salină de mare a contaminat iazurile și sursele de apă potabilă.

Papa a trimis, de asemenea, aproximativ 120.000 de dolari către oamenii din Vietnam, care se confruntă cu dificultăți serioase din cauza pandemiei COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: