Redactia.ro
Home » Știri » Gestul șocant al unei profesoare. Ce le-a cerut elevilor la ora 22:41

Gestul șocant al unei profesoare. Ce le-a cerut elevilor la ora 22:41

GALERIE FOTO (6)

O situație revoltătoare a avut loc în cadrul școlii online, în cursul serii de ieri. O clasă de elevi de clasa a XII-a a primit un anunț absurd, înainte cu puțin timp de miezul nopții.

 

Test dat în miez de noapte

 

Mai mulți părinți și profesori au protestat, făcând publice dovezile. Școala online a căpătat tot mai multe forme. Pandemia de coornavirus a schimbat totalș modul de predare și învățare, astfel încât nu se mai ține cont de normele societății.

Școala online i-a luat pe nepregătite pe mulți părinți și profesori, iar mediul virtual nu respectă aceleași reguli stabilite în sistemul de învățământ.

O profesoară de economie de la Colegiul Economic ,,Hermes” le-a dat elevilor săi un test contra-cronometru de 15 minute. Liceeni au fost anunțați printr-un mesaj pe grupul de WhatsApp că urmează să susțină o lucrare online, astfel încât elevii ar avea nevoie de mai multe note.

Mulți elevi au fost șocați de atitudinea profesoarei șia u luat măsuri. Mai mult, cerința cadrului didactioc venea la o oră târzie, când mulți elevi se odihneau sau se pregăteau de culcare.

Profesoara le-a specificat elevilor că lucrarea de control ar trebui predată în 15 minute, fiind contra-cronometru.

 

Răspunsul elevilor

Elevii au fost blocați de gestul profesoarei, dar câțiva nu au ezitat și i-au transmis un mesaj profesoarei cu privire la ora târzie.

„Bună seara. Doamnă, este ora 11 (noaptea), majoritatea dorm la ora aceasta. Nu vreau să fiu răutăcioasă, dar acum trebuie rezolvat?”, i-a scris una dintre eleve.

Situația a fost imediat raportată de elevii liceului, dar și de părinții acestora, potrivit antena3.

 

Reacția autorităților

 

Eugen Ilea, vicepreședintele Federației Naționale a Asociațților de Părinți (FNAP)  a făcut public schimbul de mesaje dintre profesoară și elevi, dar și fotografii cu cerințe din cadrul lucrării.

,, Am primit…..si fiind vorba despre educație, chiar online 🤣, am decis să împărtășesc modul de lucru în situația actuală.
Dacă așa intelegem că trebuie sa fie școala………sau sunt noi proceduri care prevad activitate si noaptea????
Toată stima pentru munca depusă pentru realizarea testelor, dar ora, mesajul…..modul de lucru, nu reprezinta un mod adecvat.
Dacă mai sunt situații de acest fel, nu ezitați să le faceți cunoscute”, a fost mesajul postat de vicepreșeintele FNAP.

Jean Badea, subsecretar în Ministerul Educației, s-a autosesizat cu această ocazie și i-a luat apărarea profesoarei din Hermes.

Alexandru Rădulescu, fost președinte al Asociației Elevilor din Buxurești, pentru a lămuri situația, a postat o  fotografie cu nota pe care a obținut-o unul dintre elevi, dovadă a faptului că testula  fost rezolvat chiar atunci de elevi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: