Redactia.ro
Home » Știri » Gheorghe Turda dezvăluie câți bani câștiga Alexandru Arșinel în turneele din America: „Stela și Arșinel aveau un succes imens. Puteai să te întorci în România și cu mii de dolari…”

Gheorghe Turda dezvăluie câți bani câștiga Alexandru Arșinel în turneele din America: „Stela și Arșinel aveau un succes imens. Puteai să te întorci în România și cu mii de dolari…”

Gheorghe Turda a povestit recent faptul că Stela și Arșinel aveau un succes imens. Iată cu câți bani se întorceau din turnee!

Gheorghe Turda dezvăluie câți bani câștiga Alexandru Arșinel în turneele din America

Alexandru Arșinel nu i-a fost doar coleg de scenă lui Gheorghe Turda, ci și un bun prieten de familie. Acesta are amintiri de neuitat alături de marele actor!

„De patru ori am fost în turneu în America, după anii 2000, alături de Stela Popescu și de Alexandru Arșinel, dar și de Marius Țeicu, Jean Constantin, Orchestra Radio, Horia Moculescu și de Mirabela Dauer. Stela și Arșinel aveau în America un succes imens, peste succesul altor artiști, nu exista termen de comparație. Din aceste turnee cu toții ne întorceam acasă, în țară, cu bani frumoși, după vreo lună de spectacole.

Depindea mult de înțelegerea cu impresarul, puteai să te întorci în România și cu mii de dolari. Între timp, au stricat însă piața de acolo maneliștii, și-au bătut joc de muzică, lumea nu îi suporta pe atunci”, a declarat Gheorghe Turda, pentru Ego.ro.

Ce avere avea Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a fost îndrumat de către mama lui spre teatru pentru că a văzut cât talent avea fiul său. Așa că toată viața și-a dedicat-o carierei în teatru și televiziune.

Potrivit adevărul.ro, din ultima declaraţie de avere a actorului reiese că Alexandru Arşinel încasa 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) şi 10.800 de lei (o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că o îngrijeşte pe soţia bolnavă). Totalul anual pe 2021 a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună.

Ce proprietăți și case avea Alexandru Arșinel

Potrivit declarației de avere, actorul deținea și 4 terenuri: o cotă parte din 2 terenuri la Dolhasca şi 2 terenuri integrale la Sinaia şi Samurcaş – Crevedia. Acesta avea şi 3 case de vacanţă şi un apartament la Bucureşti, cât şi un autoturism marca Toyota.

Arşinel mai deținea şi 12 depozite bancare, dintre care nouă în lei, două în euro şi altul în dolari.

Înmormântarea actorului Alexandru Arșinel are loc astăzi la ora 12:00

Astăzi, la ora 9:30, sicriul regretatului maestru Alexandru Arșinel pleacă spre Cimitirul Bellu. Toți cei care l-au iubit și l-au apreciat au putut să-i aducă un ultim omagiu la foaierul Teatrului Constantin Tănase,  unde a fost depus trupul neînsuflețit al acestuia până în această dimineață. Înmormântarea actorului Alexandru Arșinel are loc la ora 12:00.

Alexandru Arșinel, îngropat cu pălăria, costumul și butonii favoriți

Mormântul maestrului Arșinel nu este pe Alee artiștilor, ci în plan opus, pe diagonală față de binecunoscutul sector din Bellu, destul de aproape de Aleea scriitorilor, unde sunt înmormântați Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Nicolae Labiș, Liviu Rebreanu sau Adrian Păunescu.

Cei doi băieți ai actorului îi vor respecta toate dorințele post-mortem, iar Alexandru Arșinel va fi înmormântat purtând pălăria, costumul și butonii favoriți.

Alexandru Arşinel şi-a pregătit singur mormântul

Locul de veci este amplasat în zona sudică a cimitirului Bellu din București, pe o alee principală de lângă capelă, iar pe monument este trecut și numele și anul nașterii soției regretatului artist.

„Sunt un om gospodar. Mi-am făcut mormânt la Bellu. Să n-aibă grijă copiii, când n-o să mai fiu”, declara Alexandru Arșinel înm timpul vieţii. Ani de zile, cine umbla pe aleile din Bellu, pe lângă capela centrală, se freca la ochi când vedea numele lui Alexandru Arșinel scris pe monumentul din marmură închisă la culoare.

Alexandru Arșinel, drum lin spre cer!

Marele actor Alexandru Arșinel s-a stins din viață ieri, 29 octombrie, la vârsta de 83 de ani, după o carieră de 60 de ani pe scena teatrului românesc. Marele actor se confrunta cu multe probleme de sănătate.

Îndrăgitul actor avea o stare de sănătate precară care i-a provocat dificultăți în ultimii ani ai vieții. Actorul fusese recent internat într-un centru specializat de îngrjiri paliative, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid.

Alexandru Arşinel fusese transferat la solicitarea angajaților centrului medical la spital pentru a putea primi îngrijiri medicale de specialitate. Potrivit unui comunicat transmis de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Alexandru Arşinel a fost internat la data de 15 septembrie 2022 și transferat la ATI, din cauza unor escare, leziuni de decubit în limbaj medical. Deși a fost tratat, marele actor și-a găsit sfârșitul.

Care este cauza morții lui Alexandru Arșinel?

Cauza morții lui Alexandru Arșinel stă la baza problemelor grave de sănătate. Marele actor se confrunta cu multe probleme de sănătate, dar mai ales cardiace, pentru care a fost tratat de-a lungul ultimilor ani.

Potrivit fișei medicale de la cardiologie, Alexandru Arșinel avea „antecedente patologice multiple, care includ o proteză biologică aortică, montată la spitalul Monza, și stenturi coronariene. Încă din anul 2017, Alexandru Arșinel a fost diagnosticat cu stenoză de 70%, motiv pentru care a și avut nevoie de implantarea unui stent pe artera interventriculară anterioară a inimii, una din arterele mari din zona cardiacă”, potrivit Cancan. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: