Redactia.ro
Home » Știri » Gică Popescu vine cu veşti senzaţionale despre stadionale ce ar trebui să fie gata pentru EURO 2020

Gică Popescu vine cu veşti senzaţionale despre stadionale ce ar trebui să fie gata pentru EURO 2020

Gică Popescu, omul care se ocupă de proiectele de infrastructură pentru EURO 2020, din poziţia de consilier al Guvernului, spune că asumările guvernamentale făcute în dosarul de candidatură pentru organizarea Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020) sunt îndeplinite în proporţie de 95%.

Anunţăm îndeplinirea unui alt obiectiv asumat în dosarul de candidatură de către Guvernul României pentru organizarea Campionatului European 2020. Anunţăm startul acestor 150 de baze sportive de mărime naturală, de mărime mare. În dosarul de candidatură ne-am asumat construirea a 400 de terenuri de sport de măsuri mici, însă, după o consultare cu Federaţia Română de Fotbal, am ajuns la concluzia că este important pentru dezvoltarea fotbalului din ţara noastră să facem 150 de terenuri de dimensiuni normale.

Am făcut o listă împreună cu FRF ţinând cont de programul de dezvoltare a fotbalului românesc ce-l are federaţia. Am făcut 175 de solicitări către localităţile care au fost alese pentru a se construi aceste terenuri, din cele 175 am primit 135 de documentaţii, din care 92 sunt ok. Noi sperăm ca în perioada următoare şi celelalte până la 135 să fie terminate şi lipsurile să fie completate„, a spus Gică Popescu, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută alături de vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale.

Gică Popescu, despre localităţile care nu au depus toate documentele aferente solicitărilor guvernamentale

El a adăugat că localităţile care nu au depus toate documentele aferente solicitărilor guvernamentale vor trebui să prezinte extrase de carte funciară şi să pună la dispoziţie 13 mii de metri pătraţi, suprafaţa necesară construcţiei unei astfel de baze sportive.

Pe lângă cele 150 de terenuri de mărime naturală care eu sper să fie folosite de către Federaţie în acest program de dezvoltare pe care-l au de îndeplinit s-au mai solicitat încă 125 de baze mici pe care dorim să le facem în şcoli. Din cele 125 am primit răspuns pozitiv de la 97 de locaţii pe care le-am cerut, 71 sunt în regulă, sperăm ca în perioada următoare şi celelalte să fie completate şi să putem demara. De asemenea, au mai fost prevăzute în acest program 7 terenuri de nevăzători, solicitate de către FRF, trei au fost ok, celelalte trei nu se vor realiza deoarece cei solicitaţi nu au dorit să construiască aceste terenuri”, a explicat consilierul premierului, potrivit Agerpres.

Vicepremierul Daniel Suciu confirmă paşii foarte buni

„La stadionul ‘Steaua’ lucrările de infrastructură s-au executat în proporţie de 95%„, a declarat miercuri vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale, care a făcut o prezentare a stadiului de execuţie al proiectelor celor trei stadioane luate în calcul pentru Campionatului European de Fotbal 2020.

În ceea priveşte stadionul ‘Steaua’ să ştiţi că lucrurile au evoluat într-un mod extrem, extrem de rapid şi de benefic. (…) Din discuţiile pe care le-am avut împreună cu antreprenorul şi constructorul, la finalul acestui an stadionul Ghencea va fi cu acoperişul instalat, această operaţiune urmând să înceapă la 1 octombrie. 95% din lucrările de infrastructură sunt deja efectuate, au rămas doar golurile tehnologice. (…) Sunt montate grinzile aferente primului inel, începe şi construcţia celui de-al doilea inel. (…) Deja la parcarea VIP se lucrează, mâine înţeleg că va avea loc o discuţie cu cei de la ISU pentru tot ceea ce înseamnă aprobările, se lucrează inclusiv la instalaţiile electrice şi termice„, a precizat Daniel Suciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la care a participat şi fostul mare fotbalist Gică Popescu, consilier onorific al prim-ministrului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: