Redactia.ro
Home » Știri » Greșeala care te poate costa 10.000 de lei dacă stai la bloc. Ce reguli trebuie să respecte proprietarii și chiriașii

Greșeala care te poate costa 10.000 de lei dacă stai la bloc. Ce reguli trebuie să respecte proprietarii și chiriașii

bloc

Persoanele care stau la bloc, deopotrivă proprietari și chiriași, trebuie să respecte anumite reguli dacă nu vor să fie amendate chiar și cu 10.000 de lei. Din păcate, mulți nici măcar nu cunosc care sunt reglementările de care trebuie să țină cont atunci când se mută într-un bloc. Iată detaliile!

Ce reguli trebuie să respecte cei care stau la bloc

Conform legii 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, regulamentul blocului trebuie să fie respectat de toate persoanele care intră în blocul respectiv, fie proprietar, chiriaș, sau simplu trecător.

În plus, proprietarii de apartamente care fac modificări în apartament fără să anunțe administrația sau care nu vor coopera pentru a face anumite reparații în legătură cu proprietatea comună riscă să fie amendați.

Riscă sancțiuni și cei care vor refuza să permită accesul administraatorului în apartament în cazul unei situații de urgență și cei care refuză să efectueze reparații în cazul unor situații care aduce prejudicii vecinilor.

Iată o parte dintre situațiile în care proprietarii de apartamente riscă să fie amendați:

Cei care nu comunică modificarea suprafeței utile către asociația de proprietari și administrația fiscală vor risca o amendă între 200 și 1.000 de lei.

Dacă nu permit accesul în locuință președintelui asociației/unui membru al comitetului executiv/administratorului și unei persoane calificate pentru reparațiile ce trebuie făcute proprietății comune, proprietarii riscă o amendă cuprinsă între 500 și 3.000 de lei.

O amendă între 5.000 și 10.000 de lei e prevăzută pentru schimbarea de către proprietar a destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință fără autorizațiile și aprobările legale

Proprietarii care nu se ocupă de lucrările de întreținere/reparații/înlocuire ce țin de proprietatea sa individuală, dacă prin asta se pot produce prejudicii celorlalți proprietari riscă o amendă între 5.000 și 10.000 de lei

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini