Redactia.ro
Home » Știri » Greșeala frecventă pe care o fac cei care se spală pe dinți. Obiceiul la care trebuie să renunți imediat

Greșeala frecventă pe care o fac cei care se spală pe dinți. Obiceiul la care trebuie să renunți imediat

GALERIE FOTO (2) Greșeala pe care o fac toți când se spală pe dinți

A ieșit la iveală greșeala pe care majoritatea oamenilor o fac în momentul în care se spală pe dinți, iar specialiștii au făcut primele declarații. Obiceiul care la prima vedere pare inofensiv, ar putea să îți dăuneze grav pe termen lung.

Igiena orală este un subiect intens discutat care a atras o mulțime de păreri și opinii de ani buni. Specialiștii în domeniu fac tot posibilul pentru a-i educa pe oameni și pentru a-i ajuta să aibă o dantură cât mai curată, însă uneori apar o serie de mituri și obiceiuri care nu fac decât să dăuneze grav.

Greșeala pe care mulți o fac înainte de a se spăla pe dinți

Recent, un medic de specialitate a vorbit despre greșeala frecventă pe care oamenii o fac în momentul în care se spală pe dinți. Este vorba despre umezirea periuței pe care o folosesc și despre efectele pe care această acțiune le are în cele din urmă.

Stomatologii de renume recomandă să renunțăm la umezirea periuței de dinți, chiar dacă avem impresia că această activitate ar face perii mai moi. Pentru a rezolva această problemă se recomandă achiziționarea unei astfel de ustensile mai moale.

De ce nu e bine să înmoi periuța de dinți în apă
De ce nu e bine să înmoi periuța de dinți în apă

Motivul care stă în spatele acestei recomandări este unul simplu. Studiile arată că în momentul în care periuța de dinți este umezită și pasta este pusă deasupra, cea din urmă devine mult prea diluată și nu mai are același efect. De asemenea, specialiștii recomandă să nu ne mai clătim gura după periaj, deoarece pasta de dinți care a rămas ar putea acționa în continuare.

Când e indicat să folosești apa de gură

Din ce în ce mai multe persoane au început să folosească apa de gură, însă specialiștii care au realizat o mulțime de studii pe baza acestui subiect au descoperit că poate fi o activitate destul de riscantă. Așa cum aminteam anterior, după periaj nu ar trebui să ne clătim gura, tocmai de aceea apa destinată acestei activități nu ar trebui folosită.

Stomatologii recomandă să utilizăm apa de gură în cea de-a doua parte a zilei, după masa de prânz, pentru a curăța într-un fel sau altul cavitatea bucală. În același timp este strict interzis să lăsăm periuța de dinți la înmuiat în apă de gură pe perioada nopții, deoarece asta poate duce la deteriorarea perilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: